Tragédia
béel
2018. július 8. vasárnap, 08:56
Vagyis azáltal, hogy nem katapultált, és feláldozta magát, megmentette a légi bemutatóra összegyűlt embereket.

Saját életének feláldozásával a borceai légi támaszponton rendezett légi bemutató résztvevőinek életét mentette meg annak a MiG 21 Lancer típusú vadászgépnek a pilótája, amely szombaton kora délután zuhant le a délkelet-Romániában található borceai légi támaszpont mellett.

Az érintettek Facebook-bejegyzéseiből az derül ki, hogy a feltehetően meghibásodott gép a közönség felé tartott, és amennyiben a pilóta kiugrik, a repülő az emberek közé zuhan. Azáltal viszont, hogy nem katapultált, és olyan terület felé irányította a gépet, ahol senki sem tartózkodott, saját élete árán megmentette a nézők életét.

„Ha a pilóta katapultál, a repülő a közönség felé tartott volna, és borzasztó dolog történik... Rendkívüli ember, aki meghozta a legnagyobb áldozatot... Ott voltam... Hős volt... Részvétem!' - írta az egyik szemtanú.

Egy másik szerint Mindenki köszönettel tartozik a pilótának, aki ott volt, és köszönetet mondott az általa is hősnek nevezett pilótának.

A védelmi tárca az üzenetek szövegét felhasználva videoklipet készített, ezzel búcsúzik a 36 éves Florin Rotarutól, aki 400 órás repülési tapasztalattal rendelkezett, ebből 250 órát MiG 21 Lancer fedélzetén töltött..

Mihai Fifor védelmi miniszter egyébként közölte: átvizsgálják az összes MiG 21 Lancer típusú gépet, a vizsgálat végéig pedig egyik sem száll fel.

A román légierőnek jelenleg mintegy 30 MiG 21 Lancere van, az orosz gyártmányú gépeket izraeli támogatással újították fel. 1990 óta közel húsz ilyen vadászgép zuhant le Romániában.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27286
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.