Tragédia
béel
2018. július 8. vasárnap, 08:56
Vagyis azáltal, hogy nem katapultált, és feláldozta magát, megmentette a légi bemutatóra összegyűlt embereket.

Saját életének feláldozásával a borceai légi támaszponton rendezett légi bemutató résztvevőinek életét mentette meg annak a MiG 21 Lancer típusú vadászgépnek a pilótája, amely szombaton kora délután zuhant le a délkelet-Romániában található borceai légi támaszpont mellett.

Az érintettek Facebook-bejegyzéseiből az derül ki, hogy a feltehetően meghibásodott gép a közönség felé tartott, és amennyiben a pilóta kiugrik, a repülő az emberek közé zuhan. Azáltal viszont, hogy nem katapultált, és olyan terület felé irányította a gépet, ahol senki sem tartózkodott, saját élete árán megmentette a nézők életét.

„Ha a pilóta katapultál, a repülő a közönség felé tartott volna, és borzasztó dolog történik... Rendkívüli ember, aki meghozta a legnagyobb áldozatot... Ott voltam... Hős volt... Részvétem!' - írta az egyik szemtanú.

Egy másik szerint Mindenki köszönettel tartozik a pilótának, aki ott volt, és köszönetet mondott az általa is hősnek nevezett pilótának.

A védelmi tárca az üzenetek szövegét felhasználva videoklipet készített, ezzel búcsúzik a 36 éves Florin Rotarutól, aki 400 órás repülési tapasztalattal rendelkezett, ebből 250 órát MiG 21 Lancer fedélzetén töltött..

Mihai Fifor védelmi miniszter egyébként közölte: átvizsgálják az összes MiG 21 Lancer típusú gépet, a vizsgálat végéig pedig egyik sem száll fel.

A román légierőnek jelenleg mintegy 30 MiG 21 Lancere van, az orosz gyártmányú gépeket izraeli támogatással újították fel. 1990 óta közel húsz ilyen vadászgép zuhant le Romániában.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27286
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.