Zene füleknek
Szerző: Főtér.ro
2018. június 23. szombat, 13:49
Ahogy korábban beharangoztuk, ma nálunk hallható először a Teddy Queen zenekar készülő nagylemezének új dala, a Kísérj el.

Nemrég levelet kaptunk egy – saját jellemzésük szerint – feltörekvő erdélyi magyar zenekartól, és mivel mindig felkapjuk a fejünket, ha rockról van szó, főleg, ha feltörekvő erdélyi fiatalok művelik, meghallgattuk, miről is zenél az önálló nagylemezre készülő Teddy Queen nevű formáció. A három gyergyószentmiklósi srácnak jól áll a gitár, a bohókás dalszöveg és klip, zenéjükben az alternatív és populáris rock jegyeit ötvözik. Bevallásuk szerint próbálnak minél színesebb zenei koncepciókat létrehozni, ennek megfelelően sokszor megjelennek például funky vagy diszkó elemek is a zenéjükben.

Egy viszonylag frissen, 2016 tavaszán alakult trióról van szó, mely eleinte Alteregó néven nyomult, de 2018-ra, az első sikeres koncertek után rájöttek, hogy valami eredetibb nevet kellene kitalálni a siker érdekében. Így lettek Teddy Queen-ek, ami király név egy medvékkel teli környezetből származó zenekarnak.

A zenekar egyre több fesztiválon kap bemutatkozási lehetőséget: a nyár folyamán tizenegy helyszínen is fellépnek, köztük a Double Rise-on, a VIBE Fesztiválon és Tusványoson is. Ha arra járunk, biztosan meghallgatjuk őket élőben is.

Ma hivatalosan is megjelent első daluk a közelgő nagylemezükről, mely a Kísérj el címet viseli, amit a Főtéren hallhatunk először: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27083
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.