Zene füleknek
Szerző: Főtér.ro
2018. június 23. szombat, 13:49
Ahogy korábban beharangoztuk, ma nálunk hallható először a Teddy Queen zenekar készülő nagylemezének új dala, a Kísérj el.

Nemrég levelet kaptunk egy – saját jellemzésük szerint – feltörekvő erdélyi magyar zenekartól, és mivel mindig felkapjuk a fejünket, ha rockról van szó, főleg, ha feltörekvő erdélyi fiatalok művelik, meghallgattuk, miről is zenél az önálló nagylemezre készülő Teddy Queen nevű formáció. A három gyergyószentmiklósi srácnak jól áll a gitár, a bohókás dalszöveg és klip, zenéjükben az alternatív és populáris rock jegyeit ötvözik. Bevallásuk szerint próbálnak minél színesebb zenei koncepciókat létrehozni, ennek megfelelően sokszor megjelennek például funky vagy diszkó elemek is a zenéjükben.

Egy viszonylag frissen, 2016 tavaszán alakult trióról van szó, mely eleinte Alteregó néven nyomult, de 2018-ra, az első sikeres koncertek után rájöttek, hogy valami eredetibb nevet kellene kitalálni a siker érdekében. Így lettek Teddy Queen-ek, ami király név egy medvékkel teli környezetből származó zenekarnak.

A zenekar egyre több fesztiválon kap bemutatkozási lehetőséget: a nyár folyamán tizenegy helyszínen is fellépnek, köztük a Double Rise-on, a VIBE Fesztiválon és Tusványoson is. Ha arra járunk, biztosan meghallgatjuk őket élőben is.

Ma hivatalosan is megjelent első daluk a közelgő nagylemezükről, mely a Kísérj el címet viseli, amit a Főtéren hallhatunk először: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27083
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.