Aszadék
csubakka
2018. május 23. szerda, 13:12
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.

A július 4. és 14. között Kolozsváron zajló 59. Nemzetközi Matematikai Tantárgyversenyen részt vesz Szíria csapata is, ennek egyik tagja pedig Háfez al-Aszad, aki nem más, mint Bassár el-Aszad szíriai elnök fia – írja a Ziarul de Cluj.

A fiatalember már évek óta szerepel a rangos versenyen, tavaly Brazíliában képviselte hazáját a szíriai csapat egyik tagjaként. És hát enyhén szólva sem brillírozott az elnökfi, eredményei alapján a 604 résztvevő közül az 528. helyen végzett, míg Szíria csapata az 56. lett az országok listáján.

A Foreign Policy tavalyi cikkében megjegyzi: Háfez al-Aszad inkább azért lett a szíriai matekcsapat tagja, mivel a nemzetközi tantárgyversenyeken való részvétel igen jól mutat az önéletrajzban, amit a jelölt a világ tekintélyes egyetemeinek küld, felvételben reménykedve.

„Mindig normális srácként éltem és a barátaim is ennek tekintenek” – mondta az elnök fia az O Globo című brazil lapnak.

Biztos, ami biztos, al-Aszad apuka azért testőröket rendelt fiacskája mellé, amíg Kolozsváron küzd a differenciálegyenletekkel.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26697
A büsztöt abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, melyet maga Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Nem bírtak Neymarék a svájciakkal.
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.