Aszadék
csubakka
2018. május 23. szerda, 13:12
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.

A július 4. és 14. között Kolozsváron zajló 59. Nemzetközi Matematikai Tantárgyversenyen részt vesz Szíria csapata is, ennek egyik tagja pedig Háfez al-Aszad, aki nem más, mint Bassár el-Aszad szíriai elnök fia – írja a Ziarul de Cluj.

A fiatalember már évek óta szerepel a rangos versenyen, tavaly Brazíliában képviselte hazáját a szíriai csapat egyik tagjaként. És hát enyhén szólva sem brillírozott az elnökfi, eredményei alapján a 604 résztvevő közül az 528. helyen végzett, míg Szíria csapata az 56. lett az országok listáján.

A Foreign Policy tavalyi cikkében megjegyzi: Háfez al-Aszad inkább azért lett a szíriai matekcsapat tagja, mivel a nemzetközi tantárgyversenyeken való részvétel igen jól mutat az önéletrajzban, amit a jelölt a világ tekintélyes egyetemeinek küld, felvételben reménykedve.

„Mindig normális srácként éltem és a barátaim is ennek tekintenek” – mondta az elnök fia az O Globo című brazil lapnak.

Biztos, ami biztos, al-Aszad apuka azért testőröket rendelt fiacskája mellé, amíg Kolozsváron küzd a differenciálegyenletekkel.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26697
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.