Aszadék
csubakka
2018. május 23. szerda, 13:12
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.

A július 4. és 14. között Kolozsváron zajló 59. Nemzetközi Matematikai Tantárgyversenyen részt vesz Szíria csapata is, ennek egyik tagja pedig Háfez al-Aszad, aki nem más, mint Bassár el-Aszad szíriai elnök fia – írja a Ziarul de Cluj.

A fiatalember már évek óta szerepel a rangos versenyen, tavaly Brazíliában képviselte hazáját a szíriai csapat egyik tagjaként. És hát enyhén szólva sem brillírozott az elnökfi, eredményei alapján a 604 résztvevő közül az 528. helyen végzett, míg Szíria csapata az 56. lett az országok listáján.

A Foreign Policy tavalyi cikkében megjegyzi: Háfez al-Aszad inkább azért lett a szíriai matekcsapat tagja, mivel a nemzetközi tantárgyversenyeken való részvétel igen jól mutat az önéletrajzban, amit a jelölt a világ tekintélyes egyetemeinek küld, felvételben reménykedve.

„Mindig normális srácként éltem és a barátaim is ennek tekintenek” – mondta az elnök fia az O Globo című brazil lapnak.

Biztos, ami biztos, al-Aszad apuka azért testőröket rendelt fiacskája mellé, amíg Kolozsváron küzd a differenciálegyenletekkel.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26697
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.