Fotók: Szántai János
Veszélyes!
Jean St'Ay
2018. május 17. csütörtök, 15:38
A meglazult vakolat a kincses város főterének legforgalmasabb sétálóövezetén landolt.

Csütörtökön kora délután történt: a Kolozsvár főterének nyugati oldalán álló Wass-ház homlokzatáról nagy vakolatdarabok váltak le és zuhantak a sétálóövezet legforgalmasabb részének kövezetére. Az eset ezúttal sérülés nélkül végződött, ellentétben a volt New York-szálló homlokzatának korábbi megomlásával, amikor a lehulló vakolat egy járókelőre zuhant, és megsebesítette.

A tűzoltók kiszálltak a helyszínre és elvégezték a szükséges sürgősségi beavatkozást: eltávolították a vakolatot és a fityegő bádoglemezeket az érintett részről.

A tűzoltók a helyszínen: eltávolították a veszélyes vakolat- és bádoglemez-darabokat.

 

A rendőrség is a helyszínen: van, aki a jelentést írja, van, aki figyeli a jelentésírót.

 

Ilyen volt a Wass-ház homlokzata (Fotó: Wikipédia.)

 

Ilyen lett a Wass-ház homlokzata az omlást követő sürgősségi beavatkozás után.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26631
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?