Csúcs!
Szerző: Főtér.ro
2018. május 16. szerda, 22:10
A nagyváradi hegymászó 8100 méter magasságból volt kénytelen visszafordulni a rossz időjárási körülmények miatt.

A Kalifa Himalája Expedíció 2018 – Kancsendzönga szponzorai szerdán közölték: Varga Csaba nem tudta elérni a csúcsot, mégis győztesként jött le a hegyről. A kanadai Don Bowie és az olasz Marco Confortola mellett Varga Csaba is kénytelen volt kb. 8100 méteres magasságból visszafordulni a csontig hatoló hideg és a dermesztő szél miatt.

Az idei tavaszi mászószezonban ezzel a nagyváradi hegymászó jutott a legmagasabbra a magyar hegymászók közül. Klein Dávid és olasz mászótársai kedden 7400 méter magasságból fordultak vissza, és a végletekig kimerülve érkeztek vissza az alaptáborba. A magyar mászó úgy fogalmazott: örül, hogy egyáltalán élve lejutottak a hegyről.

Varga Csaba a kíméletlen időjárás ellenére úgy döntött, hogy folytatja a csúcsmászást, bár tudta, hogy kevés az esély rá, hogy sikerrel felérjen a 8586 méteres hegy tetejére. Végül saját testi épségét szem előtt tartva, 8100 méternél úgy döntött, visszafordul.

A sportoló műholdas telefonon keresztül tartja a kapcsolatot segítőivel. Varga Csaba az utolsó bejelentkezéskor már 6400 méteren, a 2-es tábornál járt és halad tovább az alaptáborba. A hangjában nem lehetett nem érezni a csalódottságot – írják az expedíció szervezői, akik így is büszkék az elért eredményre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26620
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A kisbusz, melyben utaztak, Szlovéniából tartott Maros megye felé. A vétkes sofőr Facebookozott vezetés közben.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.
Pár zaftos kulcsszó egy igazi román nemzetvédő hazafi politikus parlamenti interpellációja kapcsán.
Már csak két hónap, és lehet felvételizni az egyetemre. Több száz szakra, közel 25 ezer helyre.
Az elkövetkező egy évben 3,5 százalékkal kevesebbet fizetünk az áramért.
Az ügyészek a forradalom utáni időszakban elkövetett összes törvénytelenség miatt előveszik a volt elnököt.
A DNA három év letöltendő börtönbüntetést kért a szenátus elnökére, de a legfelsőbb bíróság ma felmentette a hamis tanúzás vádja alól.
Úgy tűnik, Liviu Pop úr nincs tisztában a román szlenggel. Sem.