Csúcs!
Szerző: Főtér.ro
2018. május 16. szerda, 22:10
A nagyváradi hegymászó 8100 méter magasságból volt kénytelen visszafordulni a rossz időjárási körülmények miatt.

A Kalifa Himalája Expedíció 2018 – Kancsendzönga szponzorai szerdán közölték: Varga Csaba nem tudta elérni a csúcsot, mégis győztesként jött le a hegyről. A kanadai Don Bowie és az olasz Marco Confortola mellett Varga Csaba is kénytelen volt kb. 8100 méteres magasságból visszafordulni a csontig hatoló hideg és a dermesztő szél miatt.

Az idei tavaszi mászószezonban ezzel a nagyváradi hegymászó jutott a legmagasabbra a magyar hegymászók közül. Klein Dávid és olasz mászótársai kedden 7400 méter magasságból fordultak vissza, és a végletekig kimerülve érkeztek vissza az alaptáborba. A magyar mászó úgy fogalmazott: örül, hogy egyáltalán élve lejutottak a hegyről.

Varga Csaba a kíméletlen időjárás ellenére úgy döntött, hogy folytatja a csúcsmászást, bár tudta, hogy kevés az esély rá, hogy sikerrel felérjen a 8586 méteres hegy tetejére. Végül saját testi épségét szem előtt tartva, 8100 méternél úgy döntött, visszafordul.

A sportoló műholdas telefonon keresztül tartja a kapcsolatot segítőivel. Varga Csaba az utolsó bejelentkezéskor már 6400 méteren, a 2-es tábornál járt és halad tovább az alaptáborba. A hangjában nem lehetett nem érezni a csalódottságot – írják az expedíció szervezői, akik így is büszkék az elért eredményre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26620
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?