Csúcs!
Szerző: Főtér.ro
2018. május 16. szerda, 22:10
A nagyváradi hegymászó 8100 méter magasságból volt kénytelen visszafordulni a rossz időjárási körülmények miatt.

A Kalifa Himalája Expedíció 2018 – Kancsendzönga szponzorai szerdán közölték: Varga Csaba nem tudta elérni a csúcsot, mégis győztesként jött le a hegyről. A kanadai Don Bowie és az olasz Marco Confortola mellett Varga Csaba is kénytelen volt kb. 8100 méteres magasságból visszafordulni a csontig hatoló hideg és a dermesztő szél miatt.

Az idei tavaszi mászószezonban ezzel a nagyváradi hegymászó jutott a legmagasabbra a magyar hegymászók közül. Klein Dávid és olasz mászótársai kedden 7400 méter magasságból fordultak vissza, és a végletekig kimerülve érkeztek vissza az alaptáborba. A magyar mászó úgy fogalmazott: örül, hogy egyáltalán élve lejutottak a hegyről.

Varga Csaba a kíméletlen időjárás ellenére úgy döntött, hogy folytatja a csúcsmászást, bár tudta, hogy kevés az esély rá, hogy sikerrel felérjen a 8586 méteres hegy tetejére. Végül saját testi épségét szem előtt tartva, 8100 méternél úgy döntött, visszafordul.

A sportoló műholdas telefonon keresztül tartja a kapcsolatot segítőivel. Varga Csaba az utolsó bejelentkezéskor már 6400 méteren, a 2-es tábornál járt és halad tovább az alaptáborba. A hangjában nem lehetett nem érezni a csalódottságot – írják az expedíció szervezői, akik így is büszkék az elért eredményre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26620
Visszaküldték az ügyészeknek a Tamási Zsoltot és Ştefan Someşant érintő zavaros vádiratot.
Milyen szépen vezényelte fehér ruhájában a könnygázrohamra induló rohamosztagosokat!
Jól meg is büntették. Csak a graffitik nem hajlandók eltakarodni az épületek falairól.
A jelenlegi politikai vezérek szerint tökéletesen. Illetve, magasról tojnak a román gazdaság budijába. Ez pedig előbb-utóbb megbosszulja magát.
Ezúttal egy gyulafehérvári épület tulajdonjogát vitatják el.
Ő igazán nem tehet róla, hogy az ülés végetért, mielőtt ő odaért volna.
Bemutatta megingathatatlannak tűnő bizonyítékait a református egyház jogi képviselője, a csütörtöki bírósági döntés azonban teljes mértékben kiszámíthatatlan. Aztán Strasbourg következhet.
Kérdés: a kizárólag a lakók zsebét terhelő nagy homlokzatfelújítási kampány után mi lesz a graffitisekkel? Kitiltják őket? Járőrözni fognak a kedves városatyák? Na?
A restaurátorok végre távcső nélkül is szemügyre vehetik Kolozsvár egyik legismertebb műemlékének falait.
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.