Bűn, szervezet
béel
2018. május 16. szerda, 08:32
Erdélyi és partiumi megyékben is.

Ipari mennyiségű házkutatásról adott hírt szerdán reggel a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT): az ország 28 megyéjében összesen 238 helyen csaptak le egyszerre. Az akció összesen 227 gyanúsítottat érint, akik különböző bűnbandák tagjai.

A szervezett bűnözés elleni ügyészek Bihar, Brassó, Kovászna, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Krassó-Szörény, Hunyad és Beszterce-Naszód megyében is házkutatást tartottak, de a szórásba Kárpátokon túli megyék is jócskán beleestek, és természetesen Bukarest sem maradhatott ki.

A közlemény szerint a kommandósok támogatásával végrehajtott rajtaütések a DIICOT 14 területi szervezete által felderített összesen 20 bűnügy kapcsán zajlottak le. Az érintett bűnszervezetek nem voltak finnyásak, a bűncselekmények széles skálájával foglalkoztak a veszélyes kábítószerek csempészetétől az embercsempészeten, az informatikai bűnözésen, az adócsaláson, a csempészeten, a zsaroláson és a kényszerítésen át a gyilkossági kísérletig.

Ügyészségi források szerint csak Temesváron 47 házkutatást tartottak, többségüket az egyetemi kollégiumokban. Itt kábítószercsempészet miatt nyomoznak, az érintettek orvosi és jogi egyetemi hallgatók, akik két szervezetbe tömörülve jórészt marihuánát és ecstasyt terítettek. Szinte mindannyian Târgu Jiuból érkeztek Temesvárra.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26606
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A kisbusz, melyben utaztak, Szlovéniából tartott Maros megye felé. A vétkes sofőr Facebookozott vezetés közben.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.
Pár zaftos kulcsszó egy igazi román nemzetvédő hazafi politikus parlamenti interpellációja kapcsán.
Már csak két hónap, és lehet felvételizni az egyetemre. Több száz szakra, közel 25 ezer helyre.
Az elkövetkező egy évben 3,5 százalékkal kevesebbet fizetünk az áramért.
Az ügyészek a forradalom utáni időszakban elkövetett összes törvénytelenség miatt előveszik a volt elnököt.
A DNA három év letöltendő börtönbüntetést kért a szenátus elnökére, de a legfelsőbb bíróság ma felmentette a hamis tanúzás vádja alól.
Úgy tűnik, Liviu Pop úr nincs tisztában a román szlenggel. Sem.