Bűn, szervezet
béel
2018. május 16. szerda, 08:32
Erdélyi és partiumi megyékben is.

Ipari mennyiségű házkutatásról adott hírt szerdán reggel a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT): az ország 28 megyéjében összesen 238 helyen csaptak le egyszerre. Az akció összesen 227 gyanúsítottat érint, akik különböző bűnbandák tagjai.

A szervezett bűnözés elleni ügyészek Bihar, Brassó, Kovászna, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Krassó-Szörény, Hunyad és Beszterce-Naszód megyében is házkutatást tartottak, de a szórásba Kárpátokon túli megyék is jócskán beleestek, és természetesen Bukarest sem maradhatott ki.

A közlemény szerint a kommandósok támogatásával végrehajtott rajtaütések a DIICOT 14 területi szervezete által felderített összesen 20 bűnügy kapcsán zajlottak le. Az érintett bűnszervezetek nem voltak finnyásak, a bűncselekmények széles skálájával foglalkoztak a veszélyes kábítószerek csempészetétől az embercsempészeten, az informatikai bűnözésen, az adócsaláson, a csempészeten, a zsaroláson és a kényszerítésen át a gyilkossági kísérletig.

Ügyészségi források szerint csak Temesváron 47 házkutatást tartottak, többségüket az egyetemi kollégiumokban. Itt kábítószercsempészet miatt nyomoznak, az érintettek orvosi és jogi egyetemi hallgatók, akik két szervezetbe tömörülve jórészt marihuánát és ecstasyt terítettek. Szinte mindannyian Târgu Jiuból érkeztek Temesvárra.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26606
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.