Bűn, szervezet
béel
2018. május 16. szerda, 08:32
Erdélyi és partiumi megyékben is.

Ipari mennyiségű házkutatásról adott hírt szerdán reggel a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT): az ország 28 megyéjében összesen 238 helyen csaptak le egyszerre. Az akció összesen 227 gyanúsítottat érint, akik különböző bűnbandák tagjai.

A szervezett bűnözés elleni ügyészek Bihar, Brassó, Kovászna, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Krassó-Szörény, Hunyad és Beszterce-Naszód megyében is házkutatást tartottak, de a szórásba Kárpátokon túli megyék is jócskán beleestek, és természetesen Bukarest sem maradhatott ki.

A közlemény szerint a kommandósok támogatásával végrehajtott rajtaütések a DIICOT 14 területi szervezete által felderített összesen 20 bűnügy kapcsán zajlottak le. Az érintett bűnszervezetek nem voltak finnyásak, a bűncselekmények széles skálájával foglalkoztak a veszélyes kábítószerek csempészetétől az embercsempészeten, az informatikai bűnözésen, az adócsaláson, a csempészeten, a zsaroláson és a kényszerítésen át a gyilkossági kísérletig.

Ügyészségi források szerint csak Temesváron 47 házkutatást tartottak, többségüket az egyetemi kollégiumokban. Itt kábítószercsempészet miatt nyomoznak, az érintettek orvosi és jogi egyetemi hallgatók, akik két szervezetbe tömörülve jórészt marihuánát és ecstasyt terítettek. Szinte mindannyian Târgu Jiuból érkeztek Temesvárra.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26606
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?