Kecseszkecsken
Jean St'Ay
2018. május 14. hétfő, 12:08
Dragnea szerint Iohannis aláássa Romániát. Folyt. köv.

Az előző részek tartalmából: Liviu (Dragnea) és Viorica (Dăncilă) „titokban” Izraelbe utazott, és elhatározták a román nagykövetség Jeruzsálembe költöztetését. A vérig sértett Klaus (Iohannis) felszólította Vioricát, mondjon le a miniszterelnöki posztjáról. Kétszer. Viorica megüzente: dehogy mond le! És elutazott a Vatikánba, randevúzni a pápával. A randi igen érdekesen zajlott. A felek ajándékokat is cseréltek. Viorica több nyelven elmondta, amit érez. Bocsánat, gondol.

Viorica Dăncilă, Románia miniszterelnöke boldogan tért meg hazájába, a vatikáni randevú után. És boldogan jelentette ki: „A pápa nagyon örült az üzenetemnek. Kérdéseket tett fel: vajon hittel élnek-e az emberek Romániában, és vajon megértésben élnek-e az ortodoxok és katolikusok, és én azt mondtam, igen! Megkérdezte, van-e bennem elég erő, hogy végigvigyem a mandátumomat. És én azt mondtam, igen! A pápa közölte velem, hogy a jövő év elején Romániába jön.”

A miniszterelnök asszony boldog kijelentésével ugyan van egy kis baj: nem biztos, hogy igaz. A Vatikán szépen korrigálta a lelkes kijelentést.

És erre már Klaus Iohannis, Románia diplomáciai kérdésekben mostanság kissé mellőzött államelnöke is beszólt. Nem is akárhogyan. Mint egy elhanyagolt férj: „Engedjék meg, hogy azt gondoljam, a hölgy (Dăncila asszony – a szerk.) nem értette, miről volt szó. Követtem az egész folyamatot, és végül megjelent a Vatikán hivatalos közleménye is a találkozásról, és abban az áll, hogy 2019 első felére vonatkozóan az Európai Tanács román elnökségéről volt szó. Az egyetlen magyarázatom, hogy a hölgy látogatást értett elnökség helyett, ami megmagyarázhatatlan félreértés.”

Igen ám, de ezt meg Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke nem hagyhatta szó nélkül. Ki is fakadt rendesen. Tessék: „Ami az elnök legutóbbi, a miniszterelnökre vonatkozó fenyegetését illeti, ez egy terv, egy akciósor része, amelyet Iohannis a kormány ellen indított. Iohannis megtámadja, aláássa, sőt, szabotálja a kormány a kormány bármely belföldi vagy külföldi lépését, ha nem tetszik neki. Ez történt Izrael, a vatikáni látogatás, de a gazdasági tartalékok esetében is. Az államelnök aláássa Romániát.”

Tessék nyugodtan hátradőlni és élvezni a műsort. És nyugodjanak meg, hamarosan jön a következő epizód.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26584
Akik visszavarázsolják a múltba az adminisztratív palotát.
Visszaküldték az ügyészeknek a Tamási Zsoltot és Ştefan Someşant érintő zavaros vádiratot.
Milyen szépen vezényelte fehér ruhájában a könnygázrohamra induló rohamosztagosokat!
Jól meg is büntették. Csak a graffitik nem hajlandók eltakarodni az épületek falairól.
A jelenlegi politikai vezérek szerint tökéletesen. Illetve, magasról tojnak a román gazdaság budijába. Ez pedig előbb-utóbb megbosszulja magát.
Ezúttal egy gyulafehérvári épület tulajdonjogát vitatják el.
Ő igazán nem tehet róla, hogy az ülés végetért, mielőtt ő odaért volna.
Bemutatta megingathatatlannak tűnő bizonyítékait a református egyház jogi képviselője, a csütörtöki bírósági döntés azonban teljes mértékben kiszámíthatatlan. Aztán Strasbourg következhet.
Kérdés: a kizárólag a lakók zsebét terhelő nagy homlokzatfelújítási kampány után mi lesz a graffitisekkel? Kitiltják őket? Járőrözni fognak a kedves városatyák? Na?
A restaurátorok végre távcső nélkül is szemügyre vehetik Kolozsvár egyik legismertebb műemlékének falait.
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.