Kecseszkecsken
Jean St'Ay
2018. május 14. hétfő, 12:08
Dragnea szerint Iohannis aláássa Romániát. Folyt. köv.

Az előző részek tartalmából: Liviu (Dragnea) és Viorica (Dăncilă) „titokban” Izraelbe utazott, és elhatározták a román nagykövetség Jeruzsálembe költöztetését. A vérig sértett Klaus (Iohannis) felszólította Vioricát, mondjon le a miniszterelnöki posztjáról. Kétszer. Viorica megüzente: dehogy mond le! És elutazott a Vatikánba, randevúzni a pápával. A randi igen érdekesen zajlott. A felek ajándékokat is cseréltek. Viorica több nyelven elmondta, amit érez. Bocsánat, gondol.

Viorica Dăncilă, Románia miniszterelnöke boldogan tért meg hazájába, a vatikáni randevú után. És boldogan jelentette ki: „A pápa nagyon örült az üzenetemnek. Kérdéseket tett fel: vajon hittel élnek-e az emberek Romániában, és vajon megértésben élnek-e az ortodoxok és katolikusok, és én azt mondtam, igen! Megkérdezte, van-e bennem elég erő, hogy végigvigyem a mandátumomat. És én azt mondtam, igen! A pápa közölte velem, hogy a jövő év elején Romániába jön.”

A miniszterelnök asszony boldog kijelentésével ugyan van egy kis baj: nem biztos, hogy igaz. A Vatikán szépen korrigálta a lelkes kijelentést.

És erre már Klaus Iohannis, Románia diplomáciai kérdésekben mostanság kissé mellőzött államelnöke is beszólt. Nem is akárhogyan. Mint egy elhanyagolt férj: „Engedjék meg, hogy azt gondoljam, a hölgy (Dăncila asszony – a szerk.) nem értette, miről volt szó. Követtem az egész folyamatot, és végül megjelent a Vatikán hivatalos közleménye is a találkozásról, és abban az áll, hogy 2019 első felére vonatkozóan az Európai Tanács román elnökségéről volt szó. Az egyetlen magyarázatom, hogy a hölgy látogatást értett elnökség helyett, ami megmagyarázhatatlan félreértés.”

Igen ám, de ezt meg Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke nem hagyhatta szó nélkül. Ki is fakadt rendesen. Tessék: „Ami az elnök legutóbbi, a miniszterelnökre vonatkozó fenyegetését illeti, ez egy terv, egy akciósor része, amelyet Iohannis a kormány ellen indított. Iohannis megtámadja, aláássa, sőt, szabotálja a kormány a kormány bármely belföldi vagy külföldi lépését, ha nem tetszik neki. Ez történt Izrael, a vatikáni látogatás, de a gazdasági tartalékok esetében is. Az államelnök aláássa Romániát.”

Tessék nyugodtan hátradőlni és élvezni a műsort. És nyugodjanak meg, hamarosan jön a következő epizód.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26584
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.
És mennyi a képen látható… izének az előállítási költsége?
A jelek szerint nem matematikusi képességei miatt szerepeltetik a szíriai csapatban.
A kisbusz, melyben utaztak, Szlovéniából tartott Maros megye felé. A vétkes sofőr Facebookozott vezetés közben.
Hallgatólagosan elfogadta, hogy ne legyen büntethető, ha valaki nem saját, hanem más hasznára követ el korrupciós bűncselekményt.
Pár zaftos kulcsszó egy igazi román nemzetvédő hazafi politikus parlamenti interpellációja kapcsán.
Már csak két hónap, és lehet felvételizni az egyetemre. Több száz szakra, közel 25 ezer helyre.
Az elkövetkező egy évben 3,5 százalékkal kevesebbet fizetünk az áramért.
Az ügyészek a forradalom utáni időszakban elkövetett összes törvénytelenség miatt előveszik a volt elnököt.
A DNA három év letöltendő börtönbüntetést kért a szenátus elnökére, de a legfelsőbb bíróság ma felmentette a hamis tanúzás vádja alól.
Úgy tűnik, Liviu Pop úr nincs tisztában a román szlenggel. Sem.