szabot
2018. március 23. péntek, 19:51
A hegyi csendőrök szabadították ki a terepjárót a hó fogságából.

A Bucsecs-hegység területén szolgálatot teljesítő hegyi csendőrök szabadították ki a hó fogságából azokat a turistákat, akik az útlezárás ellenére is elindultak a szinajai, 1400 méter magasra vezető úton – tudatja az Agerpres hírügynökség.

A két turista hiába bízott a terepjáróban, az beragadt a magas hóba, és csak a csendőrök segítségével tudták kiszabadítani, miután telefonon riasztották őket. A csendőrök ezer méter magasságig lekísérték őket, onnan egyedül tértek vissza a városba.

Az üdülővárosból az 1400 méter magasan lévő turistaközpontba vezető, DC 134 jelzésű utat a Prahova megyei rendőrség péntek reggel ideiglenesen lezárta a magas hó miatt. A csendőrség külön felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a téli felszerelés mellett vegyék komolyan az útmenti jelzéseket is.

Ugyancsak a turistáknak szól a figyelmeztetés, miszerint a Fogarasi-havasokban és a Bucsecs-hegységben, 1800 méteres magasság fölött magas, négyes fokozatú a lavinaveszély. 1800 méter alatt mindkét hegységben hármas fokozatú a lavinaveszély. A Fogarasi-havasokban levő Bâlea-tónál 2,7 méteres hóréteg képződött.

A következő 24 órában a hegyvidéki térségekben mindenütt nagyon hideg lesz.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25916
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.
Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.
Egy erkölcs nélküli állam jobba tenné, ha szépen kiiratkozna minden klubból és lemászna a térképről.
Mintegy tízezren vonultak utcára a Viorica Dăncilă vezette kabinet távozását követelve.