szabot
2018. március 23. péntek, 19:51
A hegyi csendőrök szabadították ki a terepjárót a hó fogságából.

A Bucsecs-hegység területén szolgálatot teljesítő hegyi csendőrök szabadították ki a hó fogságából azokat a turistákat, akik az útlezárás ellenére is elindultak a szinajai, 1400 méter magasra vezető úton – tudatja az Agerpres hírügynökség.

A két turista hiába bízott a terepjáróban, az beragadt a magas hóba, és csak a csendőrök segítségével tudták kiszabadítani, miután telefonon riasztották őket. A csendőrök ezer méter magasságig lekísérték őket, onnan egyedül tértek vissza a városba.

Az üdülővárosból az 1400 méter magasan lévő turistaközpontba vezető, DC 134 jelzésű utat a Prahova megyei rendőrség péntek reggel ideiglenesen lezárta a magas hó miatt. A csendőrség külön felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a téli felszerelés mellett vegyék komolyan az útmenti jelzéseket is.

Ugyancsak a turistáknak szól a figyelmeztetés, miszerint a Fogarasi-havasokban és a Bucsecs-hegységben, 1800 méteres magasság fölött magas, négyes fokozatú a lavinaveszély. 1800 méter alatt mindkét hegységben hármas fokozatú a lavinaveszély. A Fogarasi-havasokban levő Bâlea-tónál 2,7 méteres hóréteg képződött.

A következő 24 órában a hegyvidéki térségekben mindenütt nagyon hideg lesz.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25916
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.