szabot
2018. március 23. péntek, 19:51
A hegyi csendőrök szabadították ki a terepjárót a hó fogságából.

A Bucsecs-hegység területén szolgálatot teljesítő hegyi csendőrök szabadították ki a hó fogságából azokat a turistákat, akik az útlezárás ellenére is elindultak a szinajai, 1400 méter magasra vezető úton – tudatja az Agerpres hírügynökség.

A két turista hiába bízott a terepjáróban, az beragadt a magas hóba, és csak a csendőrök segítségével tudták kiszabadítani, miután telefonon riasztották őket. A csendőrök ezer méter magasságig lekísérték őket, onnan egyedül tértek vissza a városba.

Az üdülővárosból az 1400 méter magasan lévő turistaközpontba vezető, DC 134 jelzésű utat a Prahova megyei rendőrség péntek reggel ideiglenesen lezárta a magas hó miatt. A csendőrség külön felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a téli felszerelés mellett vegyék komolyan az útmenti jelzéseket is.

Ugyancsak a turistáknak szól a figyelmeztetés, miszerint a Fogarasi-havasokban és a Bucsecs-hegységben, 1800 méteres magasság fölött magas, négyes fokozatú a lavinaveszély. 1800 méter alatt mindkét hegységben hármas fokozatú a lavinaveszély. A Fogarasi-havasokban levő Bâlea-tónál 2,7 méteres hóréteg képződött.

A következő 24 órában a hegyvidéki térségekben mindenütt nagyon hideg lesz.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25916
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.