Fotó: Facebook | Salvamont Romania
baleset
Timi
2018. március 3. szombat, 15:34
A környékre nem jellemző a lavinaveszély. Valószínűleg egy kisebb földrengés válthatta ki.

Elsodort a lavina egy nőt a Vrancea-hegységben, a Tişiţa-szoros térségében – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a Vrancea megyei csendőrség sajtószóvivője.

Petrea George szerint szombat dél körül jelezték az 112-es egységes segélyhívószámon, hogy a Tişiţa-szoros térségében elindult lavina elsodort egy nőt. Csendőrök, rendőrök, hegyimentők, a katasztrófavédelem munkatársai és önkéntesek indultak a keresésére. A szóvivő szerint egy 30 személyből álló csoport tartózkodott a térségben, amikor elindult a hógörgeteg, a csapat egyik tagja jelezte a nő eltűnését.

Tulnici polgármestere, Aurel Boțu azt nyilatkozta a Digi 24-nek, hogy a nőt holtan találták meg a környéken áthaladó, megduzzadt patakban. Az elöljáró szerint a környéken nem fordult még elő ilyen hósuvadás, előfordulhat, hogy a szombat délelőtti kisebb földrengés okozhatta. 

A nőt egy órán át próbálták újraéleszteni, de nem sikerült. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25603
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?
A csendőrökök által megvert osztrák újságíró miatt Románia 2019-es EU-elnökségét is megkérdőjelezik.
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.
A politikában a konfliktus „alaptevékenység”. Ami ma a román politikában zajlik, az nem konfliktus. Folyamatos botrány. Andrei Pleșu írása.