szabot
2018. március 2. péntek, 18:12
Többek között erre megy el a GDP honvédelemre fordítandó két százaléka.
Elkezdték a négy multifunkcionális korvett építésének procedúráját – jelentette be pénteken Besztercén Mihai Fifor védelmi miniszter. „Alapkitétel volt, hogy ezeket – technológia-átadással – romániai hajóépítő telepen kell megépíteni, majd következik a haditengerészet két fregattjának korszerűsítése” – nyilatkozta Fifor.
 
A miniszter szerint a procedúrát közzétették a Romtehnica honlapján. Fifor hangsúlyozta: a britektől vásárolt fregattok korszerűsítésére szintén romániai hajóépítő telepen kerül sor, hogy „a védelemre fordított 2 százalékból minél többet visszaforgassunk a román gazdaságba”.
 
Ugyanakkor 6400 befagyasztott állás betöltését is meghirdette a miniszter, hamarosan indul a rekrutáció. Katonák, altisztek és tisztek mellett 400 orvost és 50 pszichológust is szerződtetni akarnak a hadseregbe, akiknek ugyanakkora fizetést adnak, mint a civil kórházakban. A gyors munkaerőfelvételt az indokolja, hogy tavaly mintegy 8000 ember hagyta ott a román hadsereget, de a miniszter tisztában van vele, hogy nem fogják tudni egyetlen évben pótolni őket, ráadásul a szakképzés és a kiképzés is időbe kerül.
 
Újraindítanák az önkéntestoborzó programot is, miután kiértékelték, miért nem sikerült már tavaly gyakorlatba ültetni.
 
A védelmi miniszter munkalátogatást tett pénteken a besztercei 81-es gépesített dandárnál, amely kötelékéből 470 katonát júliusban Afganisztánba vezényelnek. Mihai Fifor kíséretében volt Ovidiu Uifăleanu vezérőrnagy, a szárazföldi erők vezérkari főnöke, és Virgil Ovidiu Pop dandártábornok, a 4-es gyalogos hadosztály parancsnoka. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25594
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.