Dübörög!
Jean St'Ay
2018. február 17. szombat, 11:17
Nem? Akkor erőltesse meg a fantáziáját. Romániában ez is előfordul. Például Teleorman megyében.

Mégpedig annak ellenére, hogy a rendőrség csupa jó hírrel kápráztatta el a világot. És derék belügyminiszterünk, a teleormani származású Carmen Dan határozottan kijelentette: „Nincs és nem is volt egyetlen olyan helyzet sem, hogy egy rendőrőrs délután négykor bezárjon. Efelől biztosíthatom önöket!”

Nos, egy miniszternek azért hinni lehet, nem? Elvégre azért van ott, ahol. Ért hozzá, intézi. És biztosít minket. Igen ám, de a fránya valóság alamuszi módon meghazudtolja a minisztert.

A fránya valóság azt mutatja, hogy – különösen a falvakban – a rendőrség bizony hamarabb bezár, mint a falusi bolt. Négy után már üres az őrs. Lakat van az ajtón, ahogy kell, szabály szerint. Például, Teleorman megyében, ahonnan, ugye, a derék Carmen Dan is származik.

Egyes helyeken csak két rendőr teljesít szolgálatot, máshol egy. És a munkaidő, ugye, nyolc óra. A Teleorman megyei rendőr-főkapitányság adatai viszont azt mondják, hogy a bűncselekmények száma háromszorosra nőtt az elmúlt egy évben. Lehet, hogy van valami összefüggés a két jelenség között?

A különleges egységeknél sem jobb a helyzet. Egy névtelenül nyilatkozó tiszt azt mondta, több helyen nem elég a személyzet a harmadik váltás biztosítására, vagyis éjféltől reggel nyolcig. Amikor, ugye, a legtöbb bűncselekményt szokták elkövetni. A tiszt beszámolója szerint a különleges alakulatok tagjai otthonról avatkoznak be, melynek következtében gyakran késve érkeznek a bűncselekmény helyszínére. Emberek sérültek meg csupán a késés miatt.

Egy másik példa: Dolj megyében egyetlen büntetőügyész lát el 14 helységet. A nehéz munka ellenére eddig nem panaszkodott, ám az adóforradalom miatt csökkenni fog a jövedelme. Hogy minden jó legyen.

A Teleorman megyei rendőr-főkapitányság tagadja a személyzethiányt. A Román Rendőrség főparancsnoka, Cătălin Ioniță sem tud a korán bezáró rendőrőrsökről: „Nem, nincs ilyen. És nem is lesz.”

A hivatalos adatok szerint a belügyminisztériumban összesen 20 000 dolgozóval kevesebb van a kelleténél. A hiányzó rendőrök fele az utóbbi két évben vonult vissza, miután az állam módosította a nyugdíjtörvényt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25388
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.
A kastély újonnan kialakított kőtárát régészeti leletekkel egészítették ki, így például a Bánffyak által használt lábasok, éjjeli edények, kályhacsempe-töredékek, illatszeres üvegcsék egyaránt megtekinthetőek. Mutatjuk.
Nem kampányolni jöttek, de a világuralom a végső céljuk, segítséget ajánlottak és természetesen viccesek voltak.
Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Szeptember 17-től folytatódik élesben a romániai gépkocsipark felújítását célzó akció.
Romániában a kormányzat részéről egymást érik azok az üzenetek, melyek országként sebezhetővé tesznek bennünket és tálcán kínálják az érveket azoknak, akik bűnbakot keresnek.
Nem légből kapott a brassói reptér 2020-as átadási határideje: hamarosan kiírják a versenytárgyalást a kivitelezésre.
Mert a könyveket nem sikerült időben lefordítani németre.