A kép forrása a CFR Facebook-oldala
Viharkár
szabot
2018. január 18. csütörtök, 20:36
Négy órán át vesztegelt legalább tíz vonat.

Csütörtök este egy vonalon újraindult a vasúti közlekedés a Prahova völgyén, miután négy órán át vesztegeltek a szerelvények a sínpárokra és elektromos huzalokra esett fák miatt.

Mădălin Stroe, a Prahova megyei vasúti rendőrség szóvivője arról tájékoztatott, hogy csütörtökön 15 óra után legalább tíz vonatot kellett megállítani a Prahova völgyén, mert Valea Largă környékén fák zuhantak a vasútra és az elektromos vezetékekre. 

Az említett térségben körülbelül tíz fa dőlt a sínpárokra vagy a huzalokra – közölte az Agerpres hírügynökséggel Raluca Vasiloae, a megyei katasztrófavédelem szóvivője. Az állami vasúttársaság (CFR) szakembereinek és a tűzoltóknak mostanra sikerült eltávolítaniuk a fákat, egy vasútvonalon beindult a közlekedés. A vonatok rendre indulnak, egyes szerelvények késése 90 perc is lehet. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24951
A PIKNIK - Nyitott kastélyok hete című rendezvénysorozat keretében lehetőség nyílt a hétvégén több kastélyt szabadon meglátogatni. Mi a zabolait és a miklósvárit jártuk be, előbbi szállodaként, utóbbi múzeumként működik.
A korábbi kisebb táblák rendszerint eltűntek, ezért a most felavatott emlékjel 600 kilogrammos.
Se sértődés, se felháborodás nem hangzott el a megnyitón. Cuppogós vörös szőnyeg, megrendültség és emlékezés Doina Corneára játszotta a nyitógála főszerepét.
Mától katonás szigort vezettek be adataink védelmében az egész Európai Unió területén.
Rendesen rátelepült a filmfesztivál a Főtérre, délután már moccanni is alig lehet a szabadtéri mozitól.
Mindegyik érdekelt félnek volt autonómiaterve Erdélyre, de végül az döntött, hogy kinek volt itt a hadserege a második világháború végén.
Pontosabban az igazgatója. Ha már májusban befutott az idei egymilliomodik utas.
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.