A kép forrása a CFR Facebook-oldala
Viharkár
szabot
2018. január 18. csütörtök, 20:36
Négy órán át vesztegelt legalább tíz vonat.

Csütörtök este egy vonalon újraindult a vasúti közlekedés a Prahova völgyén, miután négy órán át vesztegeltek a szerelvények a sínpárokra és elektromos huzalokra esett fák miatt.

Mădălin Stroe, a Prahova megyei vasúti rendőrség szóvivője arról tájékoztatott, hogy csütörtökön 15 óra után legalább tíz vonatot kellett megállítani a Prahova völgyén, mert Valea Largă környékén fák zuhantak a vasútra és az elektromos vezetékekre. 

Az említett térségben körülbelül tíz fa dőlt a sínpárokra vagy a huzalokra – közölte az Agerpres hírügynökséggel Raluca Vasiloae, a megyei katasztrófavédelem szóvivője. Az állami vasúttársaság (CFR) szakembereinek és a tűzoltóknak mostanra sikerült eltávolítaniuk a fákat, egy vasútvonalon beindult a közlekedés. A vonatok rendre indulnak, egyes szerelvények késése 90 perc is lehet. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24951
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.