Minek nevezzelek?
csubakka
2018. január 17. szerda, 16:52
Megvárják, mit lép Iohannis.

Az RMDSZ egyelőre nem tudja, hogyan viszonyuljon Viorica Dăncilához, akit a PSD jelölt a miniszterelnöki tisztségre.

„Nem ismerjük Viorica Dăncilăt, a PSD miniszterelnök-jelöltjét, nincsenek pro, sem kontra érveink támogatásával kapcsolatban. Megvárjuk, hogyan dönt az államelnök” – mondta Kelemen Hunor szerdán, miután Klaus Iohannis államfő a pártokkal való konzultációk keretben fogadta az RMDSZ küldöttségét.

Kelemen elmondta: még nem beszéltek Dăncilával, nem ismerik a szándékait és azt sem, hogy mit tervez miniszterelnökként, de nincsenek előítéleteik sem. Ha Klaus Iohannis elfogadja és kinevezi, akkor elülnek és egyeztetnek vele, meghallgatjuk, mit mond, milyen miniszterekkel és kormányprogrammal készülnek. „Ha számítanak az RMDSZ szavazataira, megkeresnek, és a támogatásunkat kérik” – tette hozzá Kelemen Hunor.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24927
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
A nép ügyvédjéhez fordulnak.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.