Illusztráció | Főtér.ro
Műhiba?
szabot
2018. január 12. péntek, 15:28
A kórházi vizsgálathoz rendőrségi nyomozás társul. A gyermek szülei feljelentik az illetékes orvosokat.
Bűnügyi nyomozást indított a rendőrség a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán meghalt másfél éves gyermek ügyében. A kórház sajtószóvivője, Constantin Demian szerint a bűnüldöző szervek kikértek az esettel kapcsolatos minden dokumentumot, és várják a boncolás eredményét. 
 
A másfél éves gyermek halála körülményeinek tisztázása érdekében a kórház is vizsgálatot indított.
 
Az első információk szerint a gyermeket először szerda este 22 óra 25 perckor vitték be mentővel a sürgősségi osztályra, ahol bárányhimlővel diagnosztizálták. 23:15-kor az anya kérte, hogy engedjék haza a kicsit, mert az állapota jó volt, és az édesanya egyik falubelijével szándékozott hazamenni Felsőboldádra. A falu mintegy 40 km-re található Szatmárnémetitől délre.
 
A gyermeket hazaengedték, de csütörtök reggel 5:51-kor ismét a sürgősségre került. Itt kezelésben részesítették, és 9:15-kor kérték egy járványtani orvos szakértői véleményét. A gyermek állapota rosszabbodott, ezért 9:45-kor a szatmárnémeti kórház az egyik kolozsvári klinikához fordult, hogy fogadja a beteget. A kolozsvári klinika jelezte is, hogy fogadja a pácienst, de az átszállításra már nem került sor, mert a gyermek meghalt. 
 
Constantin Demian azt mondta, az általa képviselt intézmény hivatalból eljárást indított, és kérték az elhalálozásokkal foglalkozó bizottságot, vizsgálja meg egy esetleges orvosi műhiba lehetőségét. 
 
Az elhunyt gyermek szülei közölték: feljelentést tesznek az illetékes orvosok ellen. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24858
Két személy mélyülhet el benne.
Kukába, feledésbe vagy éppen háttérbe merült politikusok „relikviái” kaphatók egy adok-veszek oldalon. (Nem csak) gyűjtőknek.
Nos, mi, magyarok is pont ugyanazt gondoljuk a saját kultúránkról, mint a románok. Az egyetlen különbség, hogy ők sokan vannak, mi kevesebben.
A kolozsvári bajnokcsapat Craiováról hozta el a Román Szuperkupát, Culio góljával.
Kilencven vádlott áll bíróság elé az illegális egészségügyi költségtérítések miatt.
Két hete ért véget az összművészetinek nevezett fesztivál Torockón, de a szervezőknek még mindig nem sikerült eltakaríttatni a szemetet a rendezvény helyszínéről.
Pedig a bíróság is próbált segíteni neki, de hiába.
Két kontragóllal született meg Belgium első világbajnoki érme.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség végre elkezdett pártként viselkedni. Kérdés, ért-e hozzá. Mert ha nem, a nagy machinációk közepette könnyen seggre eshet.
Hivatali visszaélés miatt jelentették fel a börtönőrök Tudorel Toadert.
Mi köze Nicolae Ceaușescu nemzeti-kommunista diktátornak Ioan-Aurel Pophoz, a Román Akadémia elnökéhez? Első ránézésre semmi. Másodikra viszont annál több.
A három párt mozgósítására pár százan gyűltek össze Kézdivásárhely főterén.
Ennél még az észak-erdélyi autópálya is jobb befektetés volt, mert az legalább nem készült el.
Így járnak azok az önkéntesek, akik nem egyeztetnek a nemes feladatról a környék lakóival.