Illusztráció | Főtér.ro
Műhiba?
szabot
2018. január 12. péntek, 15:28
A kórházi vizsgálathoz rendőrségi nyomozás társul. A gyermek szülei feljelentik az illetékes orvosokat.
Bűnügyi nyomozást indított a rendőrség a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán meghalt másfél éves gyermek ügyében. A kórház sajtószóvivője, Constantin Demian szerint a bűnüldöző szervek kikértek az esettel kapcsolatos minden dokumentumot, és várják a boncolás eredményét. 
 
A másfél éves gyermek halála körülményeinek tisztázása érdekében a kórház is vizsgálatot indított.
 
Az első információk szerint a gyermeket először szerda este 22 óra 25 perckor vitték be mentővel a sürgősségi osztályra, ahol bárányhimlővel diagnosztizálták. 23:15-kor az anya kérte, hogy engedjék haza a kicsit, mert az állapota jó volt, és az édesanya egyik falubelijével szándékozott hazamenni Felsőboldádra. A falu mintegy 40 km-re található Szatmárnémetitől délre.
 
A gyermeket hazaengedték, de csütörtök reggel 5:51-kor ismét a sürgősségre került. Itt kezelésben részesítették, és 9:15-kor kérték egy járványtani orvos szakértői véleményét. A gyermek állapota rosszabbodott, ezért 9:45-kor a szatmárnémeti kórház az egyik kolozsvári klinikához fordult, hogy fogadja a beteget. A kolozsvári klinika jelezte is, hogy fogadja a pácienst, de az átszállításra már nem került sor, mert a gyermek meghalt. 
 
Constantin Demian azt mondta, az általa képviselt intézmény hivatalból eljárást indított, és kérték az elhalálozásokkal foglalkozó bizottságot, vizsgálja meg egy esetleges orvosi műhiba lehetőségét. 
 
Az elhunyt gyermek szülei közölték: feljelentést tesznek az illetékes orvosok ellen. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24858
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.