A rendőrök is vizsgálják a másfél éves gyermek halálát

A kórházi vizsgálathoz rendőrségi nyomozás társul. A gyermek szülei feljelentik az illetékes orvosokat.
Hirdetés
Bűnügyi nyomozást indított a rendőrség a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán meghalt másfél éves gyermek ügyében. A kórház sajtószóvivője, Constantin Demian szerint a bűnüldöző szervek kikértek az esettel kapcsolatos minden dokumentumot, és várják a boncolás eredményét. 
 
A másfél éves gyermek halála körülményeinek tisztázása érdekében a kórház is vizsgálatot indított.
 
Az első információk szerint a gyermeket először szerda este 22 óra 25 perckor vitték be mentővel a sürgősségi osztályra, ahol bárányhimlővel diagnosztizálták. 23:15-kor az anya kérte, hogy engedjék haza a kicsit, mert az állapota jó volt, és az édesanya egyik falubelijével szándékozott hazamenni Felsőboldádra. A falu mintegy 40 km-re található Szatmárnémetitől délre.
 
A gyermeket hazaengedték, de csütörtök reggel 5:51-kor ismét a sürgősségre került. Itt kezelésben részesítették, és 9:15-kor kérték egy járványtani orvos szakértői véleményét. A gyermek állapota rosszabbodott, ezért 9:45-kor a szatmárnémeti kórház az egyik kolozsvári klinikához fordult, hogy fogadja a beteget. A kolozsvári klinika jelezte is, hogy fogadja a pácienst, de az átszállításra már nem került sor, mert a gyermek meghalt. 
 
Constantin Demian azt mondta, az általa képviselt intézmény hivatalból eljárást indított, és kérték az elhalálozásokkal foglalkozó bizottságot, vizsgálja meg egy esetleges orvosi műhiba lehetőségét. 
 
Az elhunyt gyermek szülei közölték: feljelentést tesznek az illetékes orvosok ellen. 

Hirdetés