Otthagyta a PSD-t egyik EP-képviselője

Annyira elege lett a Dragnea-érából, hogy meg sem áll a néppárti frakcióig.
Hirdetés
Lemondott Szociáldemokrata Párti (PSD) tagságáról Sorin Moisă Európai Parlamenti képviselő, aki egyúttal bejelentette, hogy kilép a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) frakciójából, és függetlenként az Európai Néppárthoz (EPP) csatlakozik. 
 
„Ma úgy döntöttem, hogy lemondok PSD-tagságomról” – írta nagyon hosszú Facebook-bejegyzésében a képviselő, mert Liviu Dragnea vezetésével a PSD „kiásta és aktiválta a nacionál-kommunizmus évei alatt bevett gyakorlatok egy részét”. 
 
„Amit ma a PSD művel, az nem hazafiság, hanem Brüsszellel szemben álló, konzervatív, magyar vagy lengyel típusú frusztrált nacionalizmus, amely nem csak a visegrádi négyek illiberális országai, hanem Putyin és Oroszország fele sodorja az országot” – utalt arra a képviselő, ahogy a PSD pozicionálta magát az utóbbi hetekben a multinacionális cégekkel és Brüsszellel szemben. 
 
A képviselő sérelmezi a PSD vezetőinek hozzáállását a Colectiv Klubban történtekhez, a Marosvásárhely-Iaşi autópálya építéséhez és a Tel Drum-botrányhoz. 
 
Sorin Moisă leszögezte, hogy nem csatlakozik egyetlen román párthoz, egyesülethez, alapítványhoz vagy politikai platformhoz sem, „kivéve azt a rendkívül valószínűtlen esetet, ha ezzel hozzájárulhatok egy valós politikai változáshoz”. 
 

Hirdetés