Ponta tajtékozva rontott neki Dragneának

Amikor már majdnem elfeledtük volna, kiderült: az exkormányfő menesztené a házelnöki tisztségből egykori párttársát.
Hirdetés

A Pro Románia párt támogatja, hogy váltsák le Liviu Dragneát a képviselőház éléről – közölte az Agerpres szerint kedden Victor Ponta, a formáció társelnöke.

Ponta a parlament épületében tartott sajtótájékoztatóján kifejtette, Liviu Dragnea nem maradhat az alsóház elnöki tisztségében, mert „azért módosítana a törvényeken, hogy megszabaduljon a bűnvádi ügyeitől”.

Ponta kifejtette, a PSD egyik jelenlegi alelnökét kellene javasolni az alsóház élére, „egy olyan embert, akinek nincsenek bűnvádi ügyei”.

Victor Ponta és a Pro Románia párt másik társelnöke, Daniel Constantin azt is bejelentette: a Pro Románia párt parlamenti képviselői nem fogják támogatni a Nemzeti Liberális Párt által benyújtandó bizalmatlansági indítványt.

A Pro Románia párt társelnöke szerint a PSD elnöke ellen indított harmadik bűnvádi eljárás „Liviu Dragnea végét” fogja jelenteni, majd hozzátette: félve gondol arra, hogy ez ugyanakkor „a PSD és Románia vége is” lehet.

Victor Ponta egyébként szokatlanul kemény hangú Facebook-bejegyzésben ostorozta Dragneát.  A Dragnea-féle csoportot a PSD-n belül mindközönségesen „bűnszövetkezetnek”, „TelDrum-kartellnek” nevezi, a pártelnököt pedig Don Pablo Escobar kolumbiai drogbáróhoz hasonlítja.

Hirdetés

A Liviu Dragnea elleni, több mint másfél évtizeddel korábbi eseményekkel foglalkozó nyomozás tavaly kezdődött, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által jelzett, uniós támogatások felhasználásával kapcsolatos törvénytelenségek felderítése érdekében.
A DNA arra a következtetésre jutott: 2001-ben Dragnea Teleorman megye önkormányzati elnökeként, az ügyben szintén gyanúsítottként szereplő nyolc bűntársával együtt, bűnszövetkezetet hozott létre, amely magántulajdonba játszotta át a TelDrum önkormányzati közútépítő és karbantartó vállalatot, majd az annak törvénytelenül juttatott közpénzek egy részét elsikkasztotta vagy pártja finanszírozására fordította.

 

Hirdetés