kiszúrták a szemét
csubakka
2017. november 14. kedd, 18:13
Hiába baktatott 320 kilométert, a kormány nem vette komolyan.

Tizenegy napig gyalogolt Bukarestig szeptember végén a Szeben megyei Kiskapus polgármestere, hogy így hívja fel a kormányzat figyelmét az általa képviselt település súlyos ivóvízgondjára.

Tudor Mihalache találkozott a kormány illetékeseivel és elpanaszolta a kisváros legnagyobb problémáját: a lakóknak nincs megfelelő ivóvizük a kormány hanyagsága miatt.

A kormány még 2006-ban vállalta, hogy finanszírozza Kiskapus új vízvezeték-projektjét, de három év után megszakította a finanszírozást. A hálózat 70 százalékban elkészült, de használhatatlan. A városvezetést ráadásul arra kötelezte egy bírósági ítélet, hogy büntetőkamatot fizessen a károsult cégnek, mivel a központi pénzek hiányában nem tudta kifizetni a munkálatokat. Európai alapokra sem tudtak pályázni, mivel a kormány nem volt hajlandó felbontani a szerződést.

Mihalache azt mondta: nem pénzért gyalogol Bukarestbe, hanem csak azért, hogy a kormány végre bontsa fel a szerződést, hogy Kiskapus pályázhasson EU-pénzekre.

Egy hónappal a tiltakozó akciója után a polgármester kapott egy semmitmondó levelet, amely egy befejezetlen mondattal végződik és az aláírás is olvashatatlan.

„A következőkben az illetékes intézmények a törvényes határidőn belül...” – így szakad meg a levél, amit a kiskapusi polgármester kapott a kormány főtitkárságától.

Kiskapus Európa legszennyezettebb településének számított az 1986-os csernobili atomkatasztrófáig. A szocializmus idején koromgyár és színesfémkohászat működött a városban, ez pedig a környék víztartalékait is ihatatlanná tette.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24025
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.
Eltekintve azoktól a kompromisszumoktól, amelyek (talán) elkerülhetetlenek abban a balkáni közegben, melyben tevékenykednie kellett, Kövesi a rendelkezésére álló eszközökkel ért el eredményeket.