Nacionalista hergeléssel próbálkozott a sportlap a Sepsi OSK meccse után

De igen szánalmas lett az eredmény, pláne miután kiderült, hogy is áll a dolog valójában.
Hirdetés

A sport.ro szerkesztőségében leültek és megnézték, hogy mivel lehet egy újabb jó kis magyar–román feszültséget kelteni a Liga 1 hétvégén zajlott 15. fordulója kapcsán. Hiszen a Sepsi OSK azért jutott fel a romániai foci élvonalába, hogy az egységes és oszthatatlan román nemzetállamhoz hűtlen, áruló bozgor székelyeket kedvükre gyepálhassák az oroszlánszívű, országvédő bukaresti sportújságírók, ugyebár.

És hát sikerült is belőni, hogy a székelyek fején ezen a héten sem volt sapka: az egyébként a amely a ProTV azonos nevű sportcsatornájának honlapjaként működő sport.ro éles szemű és fülű redaktorai észrevették, hogy a Juventus Bukarest ellen Ploieşti-en játszott szombati meccsen egyetlen OSK-játékos, Sebastian Ghinga énekelte a román himnuszt! Majd apropózgatva megjegyzik, hogy a sepsiszentgyörgyi focicsapat Románia olyan térségéből érkezett, ahol a lakosság többsége magyar nemzetiségű.

Még a cikk kommentelői sem nagyon vették a lapot, a szerkesztők által remélt verbális háború elmaradt, alig néhány vérszegény „menjetek Magyarországra, ha nem tetszik”-jellegű hozzászólás érkezett.

A lufi akkor pukkant ki végérvényesen, amikor az Observatorul de Covasna című román nyelvű sepsiszentgyörgyi portál megírta, hogy a Sepsi OSK szombaton pályán levő 11 játékosa közül kilencen román állampolgárok és nyolcan román nemzetiségűek.

„Tehát Nikolic és Petrovikj nem kerül a bukaresti sajtó célkeresztjébe, viszont a magyar nemzetiségű Fülöp »hibás« a történtek miatt. De mit csinálunk az olyan játékosokkal, mint Miron, Ursu, Dumbravă, Damian, Patrick Petre, Astafei, Herea? Ők vajon magyarok és bajuk van Romániával?”

Hirdetés

– teszi fel a költői kérdést a cikk szerzője.

A Juventus Bukarest egyébként 2-1-re verte a Sepsi OSK-t, tehát a bukaresti sportújságíróknak különösebb okuk sem lett volna a baromkodásra.

Hirdetés