Összeül a PSD vezetősége, hogy megvitassa a rajtaütésszerű kormányátalakítást

Mihai Tudose miniszterelnök kész helyzet elé állította pártját és annak elnökét.
Hirdetés

Kedden 13.30-kor összeül a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége, hogy a Mihai Tudose miniszterelnök által beígért kormányátalakításról tárgyaljon – közölték a párthoz közeli források.

Ugyanazon források megerősítették, hogy hétfőn valóban több PSD-vezető kérte a kormányfőt, hogy maradjon tisztségében. Közöttük volt Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes, Paul Stănescu, a PSD Olt megyei szervezetének elnöke, Marian Neacşu, a párt főtitkára, valamint Niculae Bădălău ügyvezető elnök.

Mihai Tudose miniszterelnök az Antena 3 televíziócsatorna műsorában közölte hétfő este, hogy ‘kisebb kormányátalakítást’ tervez.

A Realitatea TV-nek szintén hétfő este úgy nyilatkozott Tudose, hogy a kormányban kialakult helyzet „talán egy kicsit” hasonlít a Grindeanu-kabinethez. Leszögezte ugyanakkor, hogy őt több pártbéli kollégája is megkérte: ne mondjon le a kormány vezetéséről.

Hirdetés

„Délután és az este folyamán kollégák, területi szervezeti elnökök töltötték meg az irodámat, akik azért látogattak meg, hogy maradásra bírjanak” – jelentette ki Tudose, aki szerint a helyzet hasonló ahhoz, ami a Grindeanu-kabinet idején történt, csakhogy fordítva.

„Akkor sokan azt kérték tőle, hogy távozzon. Tőlem azt kérik, hogy ne menjek el, nehogy távozzak” – mondta Tudose.

Hirdetés