Az Unirea főgimnázium udvarán tartották a tanévnyitót a megszüntetett katolikus iskola diákjai

A román iskola továbbra is az egyház ingatlanjában működik.
Hirdetés

A marosvásárhelyi Keresztelő Szent János templomban kezdte a tanévet a Bolyai Farkas Elméleti Líceumhoz besorolt marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum 362 diákja. A templomi tanévnyitót követően a megszüntetett tanintézmény diákjai és tanárai részt vettek az Unirea főgimnáziumnak is otthont adó iskola udvarán tartott tanévnyitón.

A tanévnyitón felolvasták az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány dokumentumát, amely szerint

érvényét veszítheti a marosvásárhelyi önkormányzattal kötött bérleti szerződés

arra az ingatlanra, amely a jogi személyiségét elvesztő katolikus líceum diákjainak és egy román állami iskolának ad otthont, ha a hatóságok nem teszik lehetővé, hogy az épületben továbbra is működhessen a Római Katolikus Teológiai Líceum.

Ioan Macarie Maros megyei főtanfelügyelő elmondta: a templomban tartott évnyitót követően

megengedték, hogy az Unirea főgimnázium udvarán tartsák meg az ünnepélyes megnyitót,

ahol a Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatója üdvözölte a tanulókat.

Hirdetés

A főtanfelügyelő hozzátette, nem voltak gondok, és abban reménykedik, hogy a ráció győzött és mindenki a gyerekek érdekeit tartja majd szem előtt.

A Maros megyei tanfelügyelőség igazgatótanácsa pénteken arról döntött, hogy a Bolyai Farkas Elméleti Líceumhoz sorolják be a Római Katolikus Teológiai Líceum osztályait. Ioan Macarie azt mondta,

nem költöztetik el az épületből a tanulókat és a tanárokat,

csupán az adminisztratív tevékenységek tartoznak majd a Bolyai Farkas Líceum hatáskörébe, amíg végleges döntés születik a katolikus iskola megalapítására vonatkozóan.

Hirdetés