Folkbuli és tértánc mindenkinek

Találkozhat, sőt táncolhat is a Szent István-napi Néptánctalálkozó táncosaival Kolozsvár Főterén.
Hirdetés
Ha csodálkozik, mitől van jókedv a már délben a kolozsvári Főtéren, eláruljuk: népviseleti és néptáncbemutatót tartanak a 19. Szent István-napi Néptánctalálkozó együttesei a Mátyás-szobor előtt. A balkáni és Kárpát-medencei vidám társaságba holnap is a Főtéren lehet belefutni, szerdán pedig a Sétatéren.
 
 
Szent István-napi Néptánctalálkozó a Főtéren
 
Fotók: Szabó Tünde
 
Szent István-napi Néptánctalálkozó a Főtéren
 
 
Holnap egész nap folknap zajlik a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítványnál családos és gyermektáncházzal, előadásokkal, beszélgetéssel és sok-sok koncerttel. A Népek muzsikája című koncertdélutánon fellépnek a néptánctalálkozó zenészei, a Csereklye, Harmadik, Tokos, Rezeda, Ördöngös, Kontrabanda zenekarok, valamint a Magyarpalatkai Banda és kalotaszegi muzsikusok.
 
Szerdán fél négytől a néptáncegyüttesek átvonulnak a teljes belvároson a Heltaitól a Mikó utcán, a Béke téren és a Jókai utcán át a Főtérre, ahol öt órától tartják a néptánctalálkozó zárógáláját.
 
 
Szent István-napi Néptánctalálkozó a Főtéren
 
 
Szent István-napi Néptánctalálkozó a Főtéren
 
A hétfői bemutatkozón előbb a táncegyüttesek ropták külön-külön, és mind élő zenére, majd egymással és az odasereglett nézőkkel együtt közös körtáncot jártak.
 
Nem irigyeljük a nyári melegben esetenként több kilónyi ruhát és dekorációt viselő táncosokat, sőt le a kalappal előttük, mert viselet nehezéből semmit, a tánc öröméből annál többet adtak át a téren áthaladó kolozsváriaknak és a tegnaptól már láthatóan megszaporodott külföldi turistáknak.

Hirdetés