égi áldás
béel
2017. augusztus 6. vasárnap, 12:31
Jön a felfrissülés!

Viharokkal és felhőszakadással ér véget a kánikula a meteorológiai szolgálat vasárnapi előrejelzése szerint.

A meteorológusok szerint vasárnap este 6 órától kedd reggel 6-ig az ország nyugati, északi és középső részén, valamint a hegyekben zivatar, felhőszakadás, villámlás és jégeső várható, egyes helyeken a lezúduló víz mennyisége elérheti a 40-50 litert négyzetméterenként.

A Partiumban, Erdélyben és a Bánságban számíthatnak a kánikula viharos lezárására az ott élők, de a Kárpátokon túl, Moldva nagy rézén is hasonló időjárás várható.

A kánikula ezzel „kiköltözik” a Kárpátokon túli területekre: Dél-Romániában továbbra is marad a forróság, a hőmérséklet 36 és 39 között alakul.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22449
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.