égi áldás
béel
2017. augusztus 6. vasárnap, 12:31
Jön a felfrissülés!

Viharokkal és felhőszakadással ér véget a kánikula a meteorológiai szolgálat vasárnapi előrejelzése szerint.

A meteorológusok szerint vasárnap este 6 órától kedd reggel 6-ig az ország nyugati, északi és középső részén, valamint a hegyekben zivatar, felhőszakadás, villámlás és jégeső várható, egyes helyeken a lezúduló víz mennyisége elérheti a 40-50 litert négyzetméterenként.

A Partiumban, Erdélyben és a Bánságban számíthatnak a kánikula viharos lezárására az ott élők, de a Kárpátokon túl, Moldva nagy rézén is hasonló időjárás várható.

A kánikula ezzel „kiköltözik” a Kárpátokon túli területekre: Dél-Romániában továbbra is marad a forróság, a hőmérséklet 36 és 39 között alakul.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22449
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.