Nincsen más ebben a dalban
pazs
2017. június 21. szerda, 13:43
Egy sepsiszentgyörgyi színésznő és három zenész vállalkozott a feladatra.

Cseh Tamás-dalokat előadni, ráadásul nőként: bátor vállalkozás. Gajzágó Zsuzsa, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze pontosan ebbe vágott bele: három zenésszel (Ráduly Zsófia – hegedű, Simó Lakatos Barna és Katona Dávid – gitár) együtt „vitte színre” a legendás Cseh–Bereményi páros nemzedékek számára maradandó élményt jelentő dalait, Rajtammaradt télikabát címmel. Ezt az előadóestet mutatják be csütörtökön, június 22-én Kolozsváron.

„A vers és a színház műfaja között elhelyezkedő produkció Cseh Tamás munkásságának és életfilozófiájának az életben tartását tűzi ki célul, felmutatva az ő műfaji sokoldalúságát, érzékenységét” – áll az esemény leírásában.

Az est helyszíne a Tranzit Ház, kezdési ideje este 8 óra. Jegyek válthatók előadás előtt egy órával a helyszínen, helyfoglalás érdekében pedig jelentkezni lehet hétköznapokon 10 és 16 óra között a 0731083333-as telefonszámon. A teljes értékű jegyek ára 20 lej, a diákjegy 10 lej.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21742
Katalóniával ellentétben, Lombardiában és Venetóban békés körülmények közt zajlik a referendum.
És a tűzvédelmi engedélyek beszerzését is egyszerűsítik.
A regionális kormányt felfüggesztik. Carles Puigdemont elnök levonul a pályáról. És hat hónapon belül regionális választások lesznek.
Kétszázötven évig mostohán bánt velük a sors, míg otthonra leltek. Hetven év után is jövőt terveznek a bukovinai székelyek. Helyszíni riport a Völgység fővárosából.
A helyenként zavaros szövegből egy dolog biztosan kiderül: a románok most már Ausztriától is rettegnek. Miért? Hát, hogy elvész Erdély, azért!
Legalábbis ez derül ki egy Katalóniában elvégzett felmérésből. Közben a spanyol kormány elkezdte rendkívüli ülését, ahol lényegében Katalónia sorsáról döntenek.
Igaz, közbeszerzési eljárás nélkül. És az is igaz, hogy nincs elég hely, ahova kitegye őket.
Közel egy éve indult a per, pénteken volt a második tárgyalás.
Ezért ez utóbbiak is megtagadhatják a tanúvallomást az élettársukkal szemben.
Méghozzá a Deák Ferenc utcai volt minorita templomban.
Akit valaha érdekelt, honnan származik az úrvacsoraosztásnál használt kehely, most megtudhatja - a frissen megnyílt Erdélyi Református Múzeumban.
Miután hatályba lépett a büntetés mértékét az embertelen körülmények miatt csökkentő törvény.
Fogas kérdés. Kivel feküdjön le a román hadsereg? Az európaiakkal? A NATO-val? Esetleg mindkettővel?
A szövetség enyhítené a büntető törvénykönyv korrupcióra vonatkozó szigorát.