Nem hagyta magát a részeg exképviselő által ágyékon rúgott rendőr (VIDEÓ)

Videón látható, hogy elégtételt vett az őt ért agresszió miatt.
Hirdetés

Nem hagyta magát az a rendőr, akit még csütörtökön este közúti igazoltatás közben ittas állapotban bántalmazott Cristian Boureanu volt demokrata-liberális párti parlamenti képviselő.

A „sztárrendőrként” közismertté vált brassói rendfenntartó, Marian Godină Facebook-oldalán szombaton közzé tett egy videófelvételt, amelyen látható, hogy a Boureanu által ágyékon rúgott rendőr visszaüt, majd elindul az exhonatya irányába, és megpróbálja ököllel arcon ütni.

Godină a legkevésbé sem elmarasztalóan kommentálta a történteket, sőt: gratulált kollégájának, megjegyezve, hogy reakciója „arányos és helyes” volt.

Rendőrségi források az Agerpres hírügynökséggel közölték: a rendőr jogos önvédelemből ütött vissza.

A román rendőrség működését szabályozó 2002/218-as törvény értelmében a rendőrnek jogában állt tettlegességhez folyamodni, mivel az elkövető bántalmazta őt.

„Boureanu ágyékon rúgta a rendőrt, ő erre reagált ösztönösen, védekezésképpen, hisz nem tudhatta, hogy Boureanu másodszor is ütni fog-e. Iszonyatos fájdalommal jár, ha a testednek azon a részén ütik meg az embert, ráadásul a kollégának azelőtt Boureanu az ujjait is eltörte, mert rászorította az autó ajtaját. A rendőr reakciója azonnali volt, rögtön az ütés után, nem lehet bosszúról beszélni” – jelentette ki az idézett forrás, aki emlékeztetett: jogos önvédelemből, egy bántalmazó személy megfékezésére a tettleges közbelépés mellett akár a szolgálati fegyverét is jogában áll használnia egy rendőrnek.

Mint arról beszámoltunk, a rendőr csütörtökön éjjel megállította a járművet, amelyben a volt képviselő is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait. A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva.

Hirdetés

Források szerint Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be pénteken a rendőrségre. Ugyanazon források azt állították, hogy a történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt, később rosszul lett, és a Floreasca kórházba szállították.

Szombaton reggel Boureanut előzetes letartóztatásba helyezték.

 

Hirdetés