Sevil Shaidehh és Liviu Dragnea a parlamentben | A kép forrása a politikus Facebook-oldala
A munka bére
szabot
2017. május 23. kedd, 19:28
Pedig azok még csak ezután fognak emelkedni.
Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kedden úgy nyilatkozott, hogy nem lesz elég nagy a polgármesterek és a megyeitanács-elnökök fizetése. Hangsúlyozta: a helyi választottak felelnek minden köztisztviselőért, de nem illeti meg őket minden jog, ami a köztisztviselőket.
 
„A bérezési törvény a helyi hatóságoknak nagyobb fizetést biztosít. Engem személyesen nagyon sokszor megkérdeztek, hogyan kommentálom azt, hogy a polgármestereknek nagyobb fizetése lesz. Fordítva kommentálom: nem lesz elég nagy a polgármesterek és a megyeitanács-elnökök fizetése” – fogalmazott Dragnea.
 
A mérleg két serpenyőjével állította párhuzamba a fizetéseket. „Ha az egyik serpenyőbe a helyi hatóságok felelősségét tesszük, a másikba pedig a fizetésüket, akkor nagy lesz az egyensúlytalanság a fizetések kárára” – fejtette ki a képviselőház elnöke.
 
Rámutatott, egy polgármesternek alá kell írnia egy európai uniós finanszírozási iratcsomó minden oldalát, ami azt jelenti, hogy felelősséget vállal minden köztisztviselőért, miközben nem kapja meg az plusz anyagi juttatást, ami azoknak jár, akik uniós alapokkal dolgoznak.
 
A képviselőház ezután fog vitázni és szavazni az egységes bértörvényről, amelynek ma egyébként olyan változatát fogadta el a szenátus, amely 9-es szorzót állapít meg az egységnyi közszolgafizetéshez a megyeközpontok polgármestereinek és a megyei tanácselnököknek. A városi polgármesterek bére a lakosság számának függvényében 7250 és 13 050 lej közé esik, és 25 százalékos bérpótlékot is kapnak a sikeres pályázati projektek után.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/21272
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.