Hétfőig egy vagont szállítottak el a kisiklott szerelvényből

Most azt vizsgálják, műszaki vagy emberi hiba miatt maradt fék nélkül a tehervonat.
Hirdetés
Egy Ilfov megyei magáncég alkalmazásában állt a Hunyad megyei vonatbalesetben elhunyt mozdonyvezető és segédje – tudatta hétfőn a Hunyad Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség. A baleset helyszínén folyamatban van a megrongálódott kocsik elszállítása. 
 
A baleset pontos okáról később nyilatkoznak, az első helyszíni vizsgálatok alapján azonban azt feltételezik, hogy a fékrendszer meghibásodása miatt siklott ki a tehervonat a Banica és Merisor közötti vasúti szakaszon. 
 
„A mozdonyvezetők értesítették a merisori állomást, hogy fék nélkül maradt a vonat. Meg kell tudnunk, hogy mi okozta ezt, azt kell kideríteni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás történt-e” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a felügyelőség sajtószóvivője, Sorin Gabriel Istrate. 
 
A baleset helyszínén még folyamatban van a megrongálódott kocsik elszállítása, hétfő reggelig egyet szállítottak el – mondta a Hunyad megyei információs központ illetékese. 
 
Szombat délután Petrozsény közelében kisiklott egy vasúti áruszállítással foglalkozó magánvállalat 16 vagonból álló tehervonata. A szerelvény 14 vagonja siklott ki, ezek közül hat egy 10 méter mély szakadékba zuhant. A balesetben életét vesztette az 51 éves mozdonyvezető és 66 éves segédje. 
 
Az ügyben a vasúti baleseteket kivizsgáló ügynökség (AGIFER) folytat nyomozást, és a rendőrség is kivizsgálást indított gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. 

Hirdetés