Meghalt a londoni merényletben megsérült román nő

A Westminster-hídról esett a Temzébe, amikor a támadó az emberek közé hajtott autójával.
Hirdetés

Meghalt csütörtök este az a romániai nő, aki a március 22-i londoni merényletben a Temzébe esett a Westmindster-hídról a brit parlament közelében, amikor a támadás elkövetője egy terepjáróval az emberek közé hajtott – jelentette be a brit rendőrség a nő családjának belejentése nyomán.

A 31 éves konstancai Andreea Cristeát súlyos állapotban szállították kórházba a merénylet után, majd megoperálták, hogy eltávolítsanak egy vérrögöt az agyából. A nő turistaként tartózkodott Londonban a barátjával, aki szintén – de könnyebben – megsebesült a merényletben.

Dan Mihalache, Románia londoni nagykövete megerősítette a BBC által közreadott hírt. Azt mondta, a nagykövetség minden segítséget megad a nő családjának, hogy az elhunytat hazaszállítsák.

Március 22-én egy férfi a járókelők közé hajtott a Westmintster-hídon, majd leszúrt egy rendőrt és megpróbált behatolni a parlament épületébe. A rendőrség lelőtte a támadót, aki meghalt. Belehalt a sérüléseibe a megkéselt rendőr és két másik személy is, őket az autóval ütötte el a támadó a hídon.

A merényletről bővebben itt olvashat.

Hirdetés