Tömegeket provokált az utcára, most a képviselőház alelnöke lesz

Nem szabadulunk Florin Iordachétól.

Hirdetés

Florin Iordachét, a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőjét, korábbi igazságügyi minisztert javasolja a PSD a képviselőház alelnöki tisztségére. A javaslatot a parlament házbizottsága elé terjesztették – jelentette be hétfőn Ioana Bran, a képviselőház titkára.

Iordache Rovana Plumbot váltaná, akit európai alapokért felelős tárca nélküli miniszternek neveztek ki. A javaslatról titkos szavazással dönt a képviselőház plénuma.

Florin Iordache igazságügyminiszterként jegyezte azokat a sürgősségi kormányrendeleteket (a közkegyelmi és büntető törvénykönyvet felpuhító rendeleteket), amelyekkel több hétig tartó tüntetéssorozatot sikerült kiprovokálnia rögtön a Grindeanu-kormány hivatalba lépése után két héttel.

A rendeletek bejelentésekor legalább két tucatszor utasította el az újságírók kérdéseit azzal, hogy Alta intrebare? (Más kérdés?). Végül a tüntetések kezdete után három héttel mondott le, cserébe a Grindeanu-kormány a helyén maradt.

Nem meglepetés, hogy egy ilyen ember lehet a képviselőház alelnöke, amelyet egy jogerősen elítélt csaló, Liviu Dragnea elnököl.

Hirdetés