Vízágyúval és gépfegyverrel oszlatná a tüntetőket egy PSD-s képviselő

Azt mondja, van egy gépkarabélya, és bármikor kimehet vele a térre, ha úgy tartja kedve.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik képviselője, Cătălin Rădulescu fenyegető hangnemű kijelentésekre ragadtatta magát a bukaresti Győzelem téri tüntetőkkel szemben. Az Adevărulnak adott interjújában azt mondta, hogy a demonstrálókat vízágyúval kellene elkergetni. Később ezt azzal tetézte, hogy jelezte: a forradalom óta birtokában van egy AKM gépkarabély, és bármikor kész arra, hogy újra használja.

Meggyőződése, hogy nem a sürgősségi rendelet vitte az utcára a tüntetőket – akiket egyébként simán lehülyézett –, hanem a multinacionális  vállalatok.

„Még megvan az a gépkarabély, amivel a forradalomkor lőttem. Soha nem állt szándékomban visszaadni, otthon tartom, van hozzá töltényem is. Gyűjtői engedélyem is van, így senki az életben nem veszi el tőlem. Megtartom arra az esetre, ha valaki azzal az ötlettel jön, hogy átformálja azt az államot, amiért mi harcoltunk. Kész vagyok arra, hogy azonnal lőjjek” – fogalmazott az Argeș megyei képviselő.

Arra a kérdésre, hogy szándékában áll-e használni a fegyvert, azt mondta: ha egy őrült ötlete támad, akkor jogában áll vállalni a veszélyt, és ez az ő döntése lesz.

Hirdetés

A képviselőt mellesleg 2016-ban jogerősen egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték kenőpénz elfogadása és összeférhetetlenség miatt.

Időközben már petíció is indult azért, hogy vizsgálják felül a képviselő fegyvertartási engedélyét, mert kijelentései beszámíthatatlanságra utalnak. A petíciót eddig több mint ötszázan írták alá.

Hirdetés