Kiosztották az idei Arany Málna-díjakat

Ám ennek nem örülnek annyira a díjazottak.
Hirdetés

Megkezdődött a visszaszámlálás a 2017-es Oscar-gála előtt. A nagy készülődéshez (sokak szerint sajnos) szervesen hozzátartozik a John J. B. Wilson és Mo Murphy által 1980-ban alapított Arany Málna-díjkiosztó ünnepség is. A szervezők lényegében fityiszt mutatnak az Oscar-gálának, a hollywoodi filmiparnak, és ünnepélyesen átadják a legrosszabb tavalyi filmnek, színésznek, színésznőnek, forgatókönyvnek, satöbbinek „járó” Arany Málna-díjakat. Igaz, érthető okokból nincs nagy tolongás ezen az díjkiosztón, az Oscar-gálához képest, ezért ünnepséget sem igen tartanak.

Nos, 2017-ben a legtöbb Arany Málnáért két film versenyzett. A Zack Snyder rendezte Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című szuperprodukció a következő kategóriákban nyert (vagy vesztett, nézőpont kérdése): a legrosszabb előzmény, remake, koppintás vagy folytatás, a legrosszabb párosítás (Ben Affleck és Henry Cavill, Batman és Superman szerepében), a legrosszabb férfi mellékszereplő (Jesse Eisenberg, Lexx Luthor szerepében), a legrosszabb forgatókönyv (Zack Snyder).

A másik nagyot „kaszáló” opusz érdekes módon egy Hillary Clintonról szóló dokumentumfilm lett, melynek címe Hillary Amerikája: A Demokrata Párt titkos története, amelyet Dinesh D’Souza és Bruce Schooley rendezett. Az ominózus doksi elvitte a legrosszabb film, a legrosszabb színész (az önmagát alakító Dinesh D’Souza), a legrosszabb színésznő (Becky Turner), valamint a legrosszabb rendező (megint csak szegény Dinesh D’Souza) díját.

És hogy ne csak a legrosszabbakról beszéljünk. Az Arany Málna-díj kiosztói minden évben egy olyan filmesnek is adnak egy díjat, aki nagyon rossz volt, ám időközben javult a teljesítménye. Idén ezt a biztató kitüntetést Mel Gibson kapta. Örüljünk neki, javul az öreg!

Hirdetés