A kép forrása Mihai Chirica hivatalos Facebook-oldala
Újratervezés
szabot
2017. február 22. szerda, 22:01
Mihai Chirica marad Iaşi polgármestere és a PSD egyszerű tagja.
Iași polgármestere, Mihai Chirica a Szociáldemokrata Pártban (PSD) maradhat, de pártpolitikai tisztségei nélkül, döntött szerdán a párt országos végrehajtó bizottsága. Chirica a PSD alelnöke, valamint a párt Iași megyei elnöke volt.
 
„Hosszas vitát követően született ez a döntés,hogy tisztségek nélkül a pártban maradhatok. Nem akarom egyik kollégámat sem minősíteni vagy megkérdőjelezni azt a minőségét, amelyben részt vett a vitán. Világelsők vagyunk, egy szervezet elnökét megbüntetik azért, mert kimondta az igazságot. Azt mutatja, hogy sok munka van még. PSD tag vagyok, mit mondjak? Iași polgármestereként továbbra is képviselnem kell egy közösséget, és ezt becsülettel fogom tenni” – nyilatkozta Chirica a végrehajtó bizottság ülése után.
 
A polgármester szerint nagyon sok hamis híresztelés látott napvilágot a nyilatkozatairól, azonban hozzátette, hogy az általa vezetett város projektjei rendkívül fontosak számára.
 
„Azt hiszem, kicsit ki kell tolnunk a köztem és Dragnea elnök úr közti kommunikációs határokat, és kimondjuk az igazságokat, nem csak azokat, amelyeket vele meghallatnak” — mondta Mihai Chirica, aki hozzátette: továbbra is a szociáldemokrata párt tagjának érzi magát.
 
Liviu Dragnea az esethez annyit fűzött hozzá az ülés után, hogy nem bocsátotta szavazásra Mihai Chirica kizárását a pártból, mert a megyei szervezetek vezetőinek többsége megszavazta volna.
 
A pártelnök bejelentette, hogy országos szinten több mint 1 400 000 aláírás gyűlt össze a Grindeanu-kabinet és a kormányprogram támogatására. 
 
„Mondtam már korábban, hogy nem szeretnénk népgyűlést szervezni, inkább aláírásokat gyűjtöttünk a PSD kormány és a kormányprogram támogatására. Számunkra rendkívül fontos, hogy ilyen feszült hangulatban is ilyen nagyszámú aláírást tudtunk összegyűjteni” – mondta Dragnea a PSD országos végrehajtó bizottsága ülésének végén.
 
A párt megyei szervezetei három határozatot fogadtak el: „feltétel nélkül” támogatják a párt vezetőségét és a párt elnökét, támogatják a Grindeanu-kabinetet és egy határozatot, amelyben javasolják Mihai Chiricának, Iași polgármesterének megrovását.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19805
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.