A kép forrása Mihai Chirica hivatalos Facebook-oldala
Újratervezés
szabot
2017. február 22. szerda, 22:01
Mihai Chirica marad Iaşi polgármestere és a PSD egyszerű tagja.
Iași polgármestere, Mihai Chirica a Szociáldemokrata Pártban (PSD) maradhat, de pártpolitikai tisztségei nélkül, döntött szerdán a párt országos végrehajtó bizottsága. Chirica a PSD alelnöke, valamint a párt Iași megyei elnöke volt.
 
„Hosszas vitát követően született ez a döntés,hogy tisztségek nélkül a pártban maradhatok. Nem akarom egyik kollégámat sem minősíteni vagy megkérdőjelezni azt a minőségét, amelyben részt vett a vitán. Világelsők vagyunk, egy szervezet elnökét megbüntetik azért, mert kimondta az igazságot. Azt mutatja, hogy sok munka van még. PSD tag vagyok, mit mondjak? Iași polgármestereként továbbra is képviselnem kell egy közösséget, és ezt becsülettel fogom tenni” – nyilatkozta Chirica a végrehajtó bizottság ülése után.
 
A polgármester szerint nagyon sok hamis híresztelés látott napvilágot a nyilatkozatairól, azonban hozzátette, hogy az általa vezetett város projektjei rendkívül fontosak számára.
 
„Azt hiszem, kicsit ki kell tolnunk a köztem és Dragnea elnök úr közti kommunikációs határokat, és kimondjuk az igazságokat, nem csak azokat, amelyeket vele meghallatnak” — mondta Mihai Chirica, aki hozzátette: továbbra is a szociáldemokrata párt tagjának érzi magát.
 
Liviu Dragnea az esethez annyit fűzött hozzá az ülés után, hogy nem bocsátotta szavazásra Mihai Chirica kizárását a pártból, mert a megyei szervezetek vezetőinek többsége megszavazta volna.
 
A pártelnök bejelentette, hogy országos szinten több mint 1 400 000 aláírás gyűlt össze a Grindeanu-kabinet és a kormányprogram támogatására. 
 
„Mondtam már korábban, hogy nem szeretnénk népgyűlést szervezni, inkább aláírásokat gyűjtöttünk a PSD kormány és a kormányprogram támogatására. Számunkra rendkívül fontos, hogy ilyen feszült hangulatban is ilyen nagyszámú aláírást tudtunk összegyűjteni” – mondta Dragnea a PSD országos végrehajtó bizottsága ülésének végén.
 
A párt megyei szervezetei három határozatot fogadtak el: „feltétel nélkül” támogatják a párt vezetőségét és a párt elnökét, támogatják a Grindeanu-kabinetet és egy határozatot, amelyben javasolják Mihai Chiricának, Iași polgármesterének megrovását.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19805
Se sértődés, se felháborodás nem hangzott el a megnyitón. Cuppogós vörös szőnyeg, megrendültség és emlékezés Doina Corneára játszotta a nyitógála főszerepét.
Mától katonás szigort vezettek be adataink védelmében az egész Európai Unió területén.
Rendesen rátelepült a filmfesztivál a Főtérre, délután már moccanni is alig lehet a szabadtéri mozitól.
Mindegyik érdekelt félnek volt autonómiaterve Erdélyre, de végül az döntött, hogy kinek volt itt a hadserege a második világháború végén.
Röviden: autonómia kellene hozzá. Ha nem is területi.
A Kolozs Megyei Tanács hosszú hónapok óta tartó teketóriázás után beüzemelte a fordított ozmózisú rendszert.
Az elöregedés 2050-re olyen méreteket ölt Romániában, hogy 1,74 nyugdíjas fog jutni minden aktív személyre.
A két ügy között nyilván nincs ok-okozati kapcsolat, de azért jó lenne, ha a rangos egyetemek nem csak a saját jogaikat védenék, hanem az odajáró egyetemi hallgatókét is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök katonai diverziós akciók elrendelésében sáros.
Ha már egy olyan kiegyensúlyozott elemző is szóvá teszi, mint Horațiu Pepine, akkor tényleg lehet valami baj az egyensúly körül.
Az RMDSZ törvénymódosítása átment a képviselőházon, már csak az államfőn múlik, mikor vezetik be.
A bukaresti médiafigyelő szervezet ismét elkészítette éves jelentését, melyben terjedelmesen foglalkozik a romániai magyar kisebbség ellen irányuló diszkriminációval is.
A szociáldemokrata vezér és kormánya folyamatosan mantrázzák a kormányprogram egyetlen és abszolút igazságát. A számok azonban olyanok, mint a tények: makacs dolgok.
A szenátorok ma háromnegyedórás vitában mondták el, mit gondolnak Székelyföld autonómiájáról.