A kép forrása Mihai Chirica hivatalos Facebook-oldala
Újratervezés
szabot
2017. február 22. szerda, 22:01
Mihai Chirica marad Iaşi polgármestere és a PSD egyszerű tagja.
Iași polgármestere, Mihai Chirica a Szociáldemokrata Pártban (PSD) maradhat, de pártpolitikai tisztségei nélkül, döntött szerdán a párt országos végrehajtó bizottsága. Chirica a PSD alelnöke, valamint a párt Iași megyei elnöke volt.
 
„Hosszas vitát követően született ez a döntés,hogy tisztségek nélkül a pártban maradhatok. Nem akarom egyik kollégámat sem minősíteni vagy megkérdőjelezni azt a minőségét, amelyben részt vett a vitán. Világelsők vagyunk, egy szervezet elnökét megbüntetik azért, mert kimondta az igazságot. Azt mutatja, hogy sok munka van még. PSD tag vagyok, mit mondjak? Iași polgármestereként továbbra is képviselnem kell egy közösséget, és ezt becsülettel fogom tenni” – nyilatkozta Chirica a végrehajtó bizottság ülése után.
 
A polgármester szerint nagyon sok hamis híresztelés látott napvilágot a nyilatkozatairól, azonban hozzátette, hogy az általa vezetett város projektjei rendkívül fontosak számára.
 
„Azt hiszem, kicsit ki kell tolnunk a köztem és Dragnea elnök úr közti kommunikációs határokat, és kimondjuk az igazságokat, nem csak azokat, amelyeket vele meghallatnak” — mondta Mihai Chirica, aki hozzátette: továbbra is a szociáldemokrata párt tagjának érzi magát.
 
Liviu Dragnea az esethez annyit fűzött hozzá az ülés után, hogy nem bocsátotta szavazásra Mihai Chirica kizárását a pártból, mert a megyei szervezetek vezetőinek többsége megszavazta volna.
 
A pártelnök bejelentette, hogy országos szinten több mint 1 400 000 aláírás gyűlt össze a Grindeanu-kabinet és a kormányprogram támogatására. 
 
„Mondtam már korábban, hogy nem szeretnénk népgyűlést szervezni, inkább aláírásokat gyűjtöttünk a PSD kormány és a kormányprogram támogatására. Számunkra rendkívül fontos, hogy ilyen feszült hangulatban is ilyen nagyszámú aláírást tudtunk összegyűjteni” – mondta Dragnea a PSD országos végrehajtó bizottsága ülésének végén.
 
A párt megyei szervezetei három határozatot fogadtak el: „feltétel nélkül” támogatják a párt vezetőségét és a párt elnökét, támogatják a Grindeanu-kabinetet és egy határozatot, amelyben javasolják Mihai Chiricának, Iași polgármesterének megrovását.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19805
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Eltekintve azoktól a kompromisszumoktól, amelyek (talán) elkerülhetetlenek abban a balkáni közegben, melyben tevékenykednie kellett, Kövesi a rendelkezésére álló eszközökkel ért el eredményeket.
Átírták a programot az elmúlt két hétben kimondott ítéletek miatt.
Mert teljesen kiszorították a városközpontból a vegyesboltokat, azért.
Egy hétig tart műanyagmentesíteni Románia legnagyobb víztározóját.
Ha rossz is, de a miénk volt: ez egy olyan nép, amely függővé vált a neki okozott szenvedéstől.
Ilie Bolojan nagyváradi elöljáró legalább annyi turistát vonzana a városba, mint Velence, ellenben nem akar galambokat. És a macskáknak is hadat üzen.
Dragnea a kormányfővel akarja kikapartatni magának a forró gesztenyét. Hajlandó lesz Dăncilă megégetni a kezét?
Újabb négy óvári utcát kapnak vissza a gyalogosok és a turisták. Nem kímélik a gépkocsivezetőket.
A 2018-as foci-világbajnokság győztesei, vesztesei és tanulságai – mindent levonunk.
Pesszimista a jövőt illetően és visszasírja a kommunizmust a romániai lakosok zöme, derül ki egy felmérésből.