A kép forrása Mihai Chirica hivatalos Facebook-oldala
Újratervezés
szabot
2017. február 22. szerda, 22:01
Mihai Chirica marad Iaşi polgármestere és a PSD egyszerű tagja.
Iași polgármestere, Mihai Chirica a Szociáldemokrata Pártban (PSD) maradhat, de pártpolitikai tisztségei nélkül, döntött szerdán a párt országos végrehajtó bizottsága. Chirica a PSD alelnöke, valamint a párt Iași megyei elnöke volt.
 
„Hosszas vitát követően született ez a döntés,hogy tisztségek nélkül a pártban maradhatok. Nem akarom egyik kollégámat sem minősíteni vagy megkérdőjelezni azt a minőségét, amelyben részt vett a vitán. Világelsők vagyunk, egy szervezet elnökét megbüntetik azért, mert kimondta az igazságot. Azt mutatja, hogy sok munka van még. PSD tag vagyok, mit mondjak? Iași polgármestereként továbbra is képviselnem kell egy közösséget, és ezt becsülettel fogom tenni” – nyilatkozta Chirica a végrehajtó bizottság ülése után.
 
A polgármester szerint nagyon sok hamis híresztelés látott napvilágot a nyilatkozatairól, azonban hozzátette, hogy az általa vezetett város projektjei rendkívül fontosak számára.
 
„Azt hiszem, kicsit ki kell tolnunk a köztem és Dragnea elnök úr közti kommunikációs határokat, és kimondjuk az igazságokat, nem csak azokat, amelyeket vele meghallatnak” — mondta Mihai Chirica, aki hozzátette: továbbra is a szociáldemokrata párt tagjának érzi magát.
 
Liviu Dragnea az esethez annyit fűzött hozzá az ülés után, hogy nem bocsátotta szavazásra Mihai Chirica kizárását a pártból, mert a megyei szervezetek vezetőinek többsége megszavazta volna.
 
A pártelnök bejelentette, hogy országos szinten több mint 1 400 000 aláírás gyűlt össze a Grindeanu-kabinet és a kormányprogram támogatására. 
 
„Mondtam már korábban, hogy nem szeretnénk népgyűlést szervezni, inkább aláírásokat gyűjtöttünk a PSD kormány és a kormányprogram támogatására. Számunkra rendkívül fontos, hogy ilyen feszült hangulatban is ilyen nagyszámú aláírást tudtunk összegyűjteni” – mondta Dragnea a PSD országos végrehajtó bizottsága ülésének végén.
 
A párt megyei szervezetei három határozatot fogadtak el: „feltétel nélkül” támogatják a párt vezetőségét és a párt elnökét, támogatják a Grindeanu-kabinetet és egy határozatot, amelyben javasolják Mihai Chiricának, Iași polgármesterének megrovását.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19805
Az előrejelzések alapján emberbarátabb időre nem nagyon lehet számítani egyelőre.
Mit nyer és mit veszít Románia a Budapesttel kötött szövetséggel? Sokat nem, mondják az elemzők. Mert Romániában, ugye, nem Orbán Viktor a miniszterelnök.
A Sepsi OSK meg a Csíkszerda focicsapata kidugta a fejét a fűből? Lecsapni! Nemzetbiztonsági ügy. Ja, és Orbán Viktor pénzeli? Árulás!
Az észtek athéni sikerének is köszönhetően második lett Nemzetek Ligája-csoportjában a magyar futball-válogatott.
Több ezren mentek el a székely nagygyűlésre.
Flashmobbal reklámozták a plázában a kolozsvári néptánctalálkozót. VIDEÓval.
A képviselő kapuja és garázsajtója bánta a parlamenti fügét. De rájár a rúd a #rezist mozgalomra is.
Egy román származású holland írónő ásta elő egy névtelen levél nyomán. Mégsem égették el a zsákmányt?
Az Erdélyi Református Egyházkerület 45. püspökének gyászszertartását a Farkas utcai református templomban tartották.
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A vallásügyi államtitkárság adataiból kiderül, az elmúlt harminc évben mennyi közpénz ment az egyházaknak. Sok.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.