A Birodalom visszavág
Jean St'Ay
2017. február 4. szombat, 13:17
Ha lesz, akkor a Liviu Dragnea és bandája megint hazudott egy háztömbnyit.

És alig két nappal azután, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) büntetőügyes vezére kerek perec kijelentette: a PSD nem szervez ellentüntetést, ugyanis „nem akar egymillió embert utcára szólítani”, és nem akarja egymás ellen uszítani a román állampolgárokat. Ehelyett a párt egy petíciót kezdeményez, a Grindeanu-kormányt támogatandó.

A hírek szerint a szociáldemokraták szombaton találkoznak, hogy megbeszéljék a megmozdulás helyét és időpontját.

Liviu Pleșoianu szociáldemokrata képviselő Facebook-oldalán már be is jelentett egy engedélyezett tüntetést. Lia Olguța Vasilescu (büntetőügyes) munkaügyi miniszter pedig felszólította a PSD támogatóit, vonuljanak az utcára.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19472
Hétfő este eldőlt: Londonból Amszterdamba kerül át az Európai Gyógyszerügynökség székhelye. A költözés a Brexit miatt vált szükségessé.
A tanügyi szakszervezet arra figyelmeztet, hogy a romániai gyerekek több mint fele nem jár óvodába. Magas a szegénységben élők száma is.
Magyarul: vannak előnyei, ha valaki román, és a Székelyföldön lakik. Legalábbis első ránézésre. Mert azért kilóg a lóláb.
A milliárdos szerint ő homlokegyenest az ellenkezőjét képviseli migrációügyben, mint amivel a magyar kormány vádolja.
Ha jövőre kitör a román-magyar háború, a románok megint elmennek Budapestig. Aki ezt mondja: az Új Corneliu Vadim Tudor. Uszítós interjú. Csak erős idegzetű olvasóknak!
De tessék csak megnyugodni. Nem rock, nem manele, nem jégbalett. Opera!
Charles Manson 83 éves volt.
Milyen hatással lesz a centenárium a román-magyar viszonyra? Ez volt a fő témája egy Aradon megszervezett konferenciának is.
Az 1956-os forradalommal szimpatizáló lelkészt államellenes összeesküvés koholt vádjával ítélték halálra. A mai napig nem rehabilitálták, így tilos közterületen megemlékezni róla.
A hőmérséklet és a csapadék mennyisége sem fog jelentősen eltérni az előző évek átlagától.
Avagy esélyt jelent-e vagy veszélyt a centenárium a román-magyar kapcsolatokra. Transzilvanisták konferenciáztak Nagyváradon.
140 éve született Ady Endre, aki ha valamit megírt, az senkit se hagyott hidegen.
Betegsége miatt évekkel korábban visszavonult.
Jó, hogy néha valaki kimondja. Hogy ebben a párhuzamos államban például nem mindenért a magyarok a hibásak.