Ponta azt állítja, hogy Iohannis szervezte a Colectiv-tragédiát

A volt kormányfő a leghajmeresztőbb konspirációs elméletek mögé áll be megafonnak.
Hirdetés

A parlamenti választás közeledtével politikusainknak mintha elmenne a józan esze. Most éppen Victor „CopyPaste” Ponta az ügyeletes a népbutításban, aki vasárnap este a România TV-ben arra utalgatott, hogy a Colectiv diszkótűz tragédiáját Klaus Iohannis államfő szervezte, mert neki volt az érdeke, hogy a Ponta-kormány bukjon meg.

Kifejtette: olyan hazafiatlan és inkompetens politikust, mint Iohannis és Cioloş, még nem látott soha. Szerinte Iohannisnak annyi köze van az államelnökséghez, mint neki (mármint Pontának) egy New Jersey-i baseballcsapat edzéséhez. „Remélem, nem szerveznek még egy Colectivet!” – fogalmazott. Ha ez nem lenne elég, a volt kormányfő tovább cifrázta: szerinte Iohannis az ukrajnai fegyveres konfliktusok mintájára akarta leváltani a kormányt.

Az összeesküvés-elméletek gyártásában Ponta jó barátja, Sebastian Ghiță képviselő is jeleskedik, aki egyébként a România TV alapítója. Bár szerinte kizárható az a hipotézis, miszerint a Colectiv szándékosan történt, Iohannis és Cioloș hatalomra kerülése nem volt véletlen. Még 2014-ben kidolgoztak bizonyos „okkult erők”  egy titkos tervet, hogyan menesszék Pontát, akit meg is zsaroltak. A Molotov-koktélok már elő voltak készítve Piedone – Bukarest 4. kerületének volt polgármestere – kifüstöléséhez.

A diszkótűzben, illetve utána a kórházakban 63-an hunytak el, és több mint százan sérültek meg. A nyomozás idén áprilisban zárult le. Több személy, köztük a klub tulajdonosai ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak eljárást.  

 

Hirdetés