Hatalmas siker a csíkszeredai Csontváry-kiállítás

Több mint 41 ezren nézték meg a tárlatot.
Hirdetés

Kedd délután zárta kapuit a Csontváry-kiállítás a Csíki Székely Múzeumban. A május 7-én megnyitott tárlatot összesen 41 031 személy tekintette meg, az utolsó látogató egy nyolcadikos csíkszeredai diák volt – összegzett a záróeseményen Gyarmati Zsolt múzeumigazgató.

A kiállítás vendégkönyvében 31 országból, több mint 250 településről érkezett látogató visszajelzése olvasható. A bejegyzések között egyetlen negatív észrevétel sincs, többen életük nagy élményeként említik a látottakat.

A látogatottsági adatokból az is kiderül, hogy összesen 287 bejelentkezett csoport tekintette meg Csontváry alkotásait, a legnagyobb látogatottság pedig a Múzeumok éjszakája rendezvény alatt volt, amikor egy nap alatt 2500-an látták a kiállítást.

A kiállítás Csontváry Kosztka Tivadar 47 festményét és az első festményét ihlető Munkácsy Mihály-művet mutatta be öt teremben, 300 négyzetméter alapterületen. A műveket hat magyarországi gyűjteményből hozták Csíkszeredába, ahol eredetileg augusztus 20-ig lettek volna kiállítva, de tekintettel a nagy érdeklődésre, a határidőt meghosszabbították szeptember 20-áig.

Hirdetés