Kíváncsi arra, mennyit keresnek a román jegybank vezetői? Íme!

Mi szívesen cserélnénk velük. Akár egy-két hónapra is.
Hirdetés

Az átláthatóság jegyében közzé tette csütörtökön a Román Nemzeti bank, mennyit keresnek az intézmény vezetői testületének tagjai. Nos, mint kiderült, nem keveset.

Mugur Isărescu, a jegybank elnöke például havi 42 727 lejt keres, azonban nem kell attól tartania, hogy ebből a hónap végén már nem futja saját márkás, gazdaságos párizsira a hipermarketban, mivel igazgatótanácsi tagként további havi 18 476 lejt tehet zsebre.
Florin Georgescu első alelnök havi illetménye 40 430 lej, amihez igazgatótanácsi tagként további 18 313 lejt vihet haza.

Liviu Voinea alelnök 37 764 lejt keres, de a többiekéhez képest alacsonyabb fizetés miatt neki sem kell az üres üvegeket gyűjtögetnie a betétdíj reményében, mivel ehhez még hozzájön a 17 103 lejes igazgatótanácsi tagsági díj.

Mindemellett különböző további juttatásokra is jogosultak. Például egyhavi nettó fizetésnek megfelelő szabadságpótlékra.

A munkaszerződésük lejártakor a jegybank alkalmazottai 12 havi bérnek megfelelő juttatásra jogosultak, amennyiben az azt megelőző hat évben folyamatosan ott dolgoztak. Kevesebb idő függvényében a juttatás összege fokozatosan csökken.

Hirdetés

Az igazgatótanács tagjai – Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Virgiliu-Jorj Stoenescu és Nagy Ágnes – havi 17 103 lejes illetményt kapnak.

Egy osztályvezető fizetése 7821 és 31 062 lej közötti lehet, egy osztályvezető-helyettes 6 414 és 22 427 lej közötti összeget kereshet.
 

Hirdetés