foci EB
Szerző: béel, Boros Miklós
2016. június 16. csütörtök, 20:10
A C csoport rangadóján keményen küzdöttek a csapatok, de gól nem született.

Nem bírt egymással a német és a lengyel válogatott az Eb C csoportjának csütörtök késő esti meccsén: a két csapat néha túlságosan is taktikusan, néha pedig egészen látványos meccet produkálva 0-0-s döntetlent játszott.

A meccs elején, ahogy az várható is volt, a németek kezdtek agilisabban – az agresszivitás és a játék tekintetében egyaránt.

Khedira már a legelején sárgát kapott, miután rövid időn belül a második kemény szabálytalanságát is elkövette, viszont helyzetük is volt, miután egy beadásból Götze kevéssel fejelt a lengyel kapu fölé.

Negyed óra elteltével sem szűntek a német rohamok, de Kroos becsúszva mellé pöckölte a labdát.

A lengyelek is át-átruccantak a német térfélre, de támadásaik rendszerint még azelőtt elhaltak a jól blokkoló német védelemben, hogy igazán kibontakozhattak volna. Hasonlóan jól szűrte a lengyel védelem is a német attakokat.

Az első félidő végéig aztán a játék olyanná alakult, hogy az iszapbirkózás ahhoz képest maga a totális, nyílt sisakos támadó futball. Az amúgy gyors játék a középpályán zajlott, ha eljutott valamelyik tizenhatos előterébe, a masszívan működé védelmek mindent semlegesítettek.

A második félidő hatalmas lengyel helyzettel indult: Grosicki lőtt kiszorított helyzetből a kapu irányába, Milik pedig a gólvonal előtt a labda mellé fejelt.

Rögtön érkezett a német válasz: Gözte lövése pattant ki Fabianskiról, majd a védelem szögletre hárított.

Aztán Milik és Lewandowski előtt is adódott lehetőség, de ők nagyvonalúan nem éltek vele.

Német oldalon Götze helyett Schürrlét becserélve próbáltak tenni a gól érdekében, de gól nem született, egyik oldalon sem: Milik, majd Özil és Kroos sem járt sikerrel.

A meccs kemény német offenzívával zárult, de ezúttal is lepattantak a lengyel védelemről, így aztán ez az első mérkőzés a 2016-os Eb-n, amely gól nélküli döntetlennel zárult, a két csapat így egyaránt 4-4 ponttal várja a csoportkör utolsó fordulóját. Ez az eredmény ugyanakkor azt jelenti, hogy a kora este Észak-Írországtól is kikapó, nulla pontos Ukrajna már biztosan kiesett.

C csoport:
2. forduló:
Németország-Lengyelország 0-0
Saint-Denis, Stade de France, 73 648 néző, v.: Björn Kuipers (holland)
sárga lap:
Khedira (3.), Özil (34.), Boateng (67.), illetve Maczynski (45.), Grosicki (55.), Peszko (93.)
Németország:
Neuer - Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira - Müller, Özil, Draxler (Gomez, 71.) - Götze (Schürrle, 66.)
Lengyelország:
Fabianski - Piszcek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 76.) - Blaszczykowski (Kapustka, 80.), Grosicki (Peszko, 87.) - Milik, Lewandowski
A csoport állása: 1. Németország 4 pont (2-0), 2. Lengyelország 4 (1-0), 3. Észak-Írország 3, 4. Ukrajna 0

Északír győzelem Ukrajna ellen

A jobban akaró és tudatosabban játszó északírek 2-0-ás győzelmét győzelmét hozta a labdarúgó Eb csütörtök esti meccse a C csoportban a meglehetősen fantáziátlanul játszó ukránokkal szemben.

Az első forduló két vesztesének összecsapásán mindkét együttesnek csak a győzelem volt jó a továbbjutás szempontjából, így keményen belekezdtek. Az elején Dallas lövését védte Pjatov, majd a másik oldalon alakult ki helyzet, de az egyik ír védő kezéről pattant ki a kapu irányába tartó labda – bár ez a tizenhatoson belül történt, nem járt érte büntető.

A folytatásban aztán a szakadó esőben mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de igazi gólveszély nem alakult ki. Az ukránok aztán mezőnyfölénybe kerültek, de gólra ezt sem tudták váltani – Rakickij 28 méterről leadott bombáját a kapus könnyedén megfogta.

Az ukránok folyamatosan próbáltak támadni, de sok ötlet és kreativitás nem volt a játékukban, az északírek könnyedén romboltak a kapujuk előtt.

A másik oldalon egy kontra végén szögletig jutott a legjobban taksált játékosa, Lafferty nélkül felálló ír válogatott, de Cathcart fejese ha csak kicsivel is, de elkerülte a kaput.

A félidő végén a szigetországiak támadtak többet, de az eredményjelző kezelőjének ennek nyomán sem akadt dolga.

A második félidő elején aztán már gólnak örülhettek az északírek: egy beívelt szabadrúgást

a védője által teljesen magára hagyott McAuley fejelt védhetetlenül Pjatov kapujába.

Pillanatok múlva egyenlíthettek volna az ukránok, de Szeleznyov fejese McGovern karjaiban landolt.A mérkőzés ezt követően parázs küzdelmet hozott – az időjárás azonban úgy döntött, hogy a szó szoros értelmében lehűti a kedélyeket: jégeső szakadt a stadionra, így a játékvezető felfüggesztette a meccset.A rövid kényszerszünet után ismét egymásnak esett a két csapat, az északírek továbbra is nagyon nyomtak, de komolyabb helyzet az ukránok előtt adódott: Kovalenko bombája a felső sarok mellett zúgott el.Az utolsó negyed órában az ukránok támadtak többet, de a masszív ír védelemmel nem bírtak, távoli átlövéseik elkerülték a kaput.A hatperces hosszabbítás végén aztán eldőlt a meccs: egy északír támadás végén Dallas bombázott kapura 16-ról, Pjatov az ő lövését még kitolta, de

a kipattanóra McNair csapott le, és bevágta a rövid sarokba.

Észak-Írország ezzel a megőrizte a továbbjutási esélyeit, a két vereséget begyűjtő ukránok sorsa viszont igencsak bizonytalan.

C csoport, 2. forduló:
Észak-Írország - Ukrajna 2-0 (0-0)
Lyon, Stade de Lyon, 51 043 néző, v.: Pavel Královec (cseh)
gólszerzők: McAuley (49.), McNair (96.)
sárga lap: Ward (63.), Dallas (84.), J. Evans (95.), illetve Szeleznyov (40.), Szidorcsuk (67.)
   
Észak-Írország:

McGovern - Hughes, Cathcart, J. Evans, McAuley - Ward (McGinn, 69.), C. Evans (McNair, 92.), Davis, Norwood, Dallas - Washington (Magennis, 81.)
Ukrajna:
Pjatov - Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk - Sztyepanenko, Szidorcsuk (Garmas, 76.), Kovalenko (Zincsenko, 81.) - Jarmolenko, Konopjanka - Szeleznyov (Zozulja, 69.)

Cseréi mentették meg Angliát

A két válogatott egymás elleni csatái 137 éves múltra tekintenek vissza (1879 májusában volt az első), de a korábbi 101 mérkőzés egyikét sem világversenyen játszották. Roy Hodgson az oroszok elleni döntetlen után sem változtatott az angol játékrendszeren és kezdőn, miközben a szlovákokat legyőző Wales edzője, Chris Coleman három új játékost is bedobott – sőt, első edzőként más kapussal (a sérüléséből felépült Hennessey váltotta Wardot) is kezdte a meccset. 

A szélsőiket túlzottan középre toló angolok képtelenek voltak olyan lendületesen játszani, mint négy nappal korábban, az első félidőben a pontrúgásokat leszámítva csak egyetlen helyzetet tudtak kidolgozni, amelynek végén Sterling öt méterről sem találta el a kaput. Rooney szögletei és szabadrúgásai is eredménytelenek voltak, a túloldalon viszont

Bale már másdoszor talált be ezen az Eb-n szabadrúgásból.

A 35 méterről eleresztett lövés pontos volt ugyan, de Hart késői vetődése is kellett a gólhoz – a Manchester City hálóőre is beállt a világversenyeken nagyokat bakizó angol kapusok egyre hosszabb sorába.

Szünetben Hodgson feladta az egycsatáros játékot, Vardy és Sturridge beállásával már hamisítatlan brit 4-4-2-t tolt az angol csapat, amely be is tudta szorítani ellenfelét. Az egyenlítés viszonylag hamar jött, ismét egy védelmi hibából:

a walesi csapatkapitány Ashley Williams éppen a kapu torkában ácsorgó Vardy elé fejelte a labdát, a Leicester gólgyárosa pedig bevágta.

Az ezt követő 10 percet önfeláldozó bekkeléssel húzta ki Wales, a második félidő közepétől egyhült az angol nyomás, viszont Bale-ékben sem maradt már erő a támadásokhoz. A Pax Britannicának a ráadás perceiben Sturridge vetett véget, aki balról beküzdötte magát és a labdát az ötös sarkáig, majd a rövid sarokba lőtt. 

B csoport, 2. forduló: Anglia–Wales 2-1
Lens, Stade Bollaert-Delelis, 34 033  néző. Vezette: Felix Brych (német)
Anglia: Hart – Walker, Smalling, Cahill, Rose – Dier – Lallana (Rashford, 73.), Rooney, Alli, Sterling (Sturridge, 46.) – Kane (Vardy, 46.).
Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, Taylor – Ramsey, Ledley (Edwards, 67.), Allen – Bale, Robson-Kanu (J. Williams, 72.).
Gólszerző: Vardy (56.), Sturridge (90+1.) illetve Bale (42.)
Sárgalap: Davies (61.)
A csoport állása: 1. Anglia 4 pont, 2. Szlovákia és Wales 3-3, 4. Oroszország 1.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/15753
A Szociáldemokrata Párt a szovjet tank taktikáját követi. Mindenen átgázol, hogy eljusson a legfőbb vezér által kijelölt pontba. A cél fontosabb a saját országának okozott károknál.
Eddig hat biztos továbbjutó és ugyanannyi kieső ismert, előbbi csoporthoz Belgium és Anglia, utóbbihoz Lengyelország csatlakozott.
Ha Ön a Terra Tourism cégtől vette a nyaralási csomagját, elkezdhet aggódni. A cég ugyanis fizetésképtelenné vált.
Vasile Lechințan szerint az erdélyi magyarok eltulajdonították a... saját vagyonukat. Ami persze nem is az övék. Hanem a románoké is. Ez ügyben levelet is írt Klaus Iohannis elnöknek.
Elege van abból, hogy az RMDSZ összejátszik a PSD-vel.
Harmadjára nem hagyják megalázni magukat, és mindenképp a központba hozzák be a melegfelvonulást. Coming in!
Elmentünk, megnéztük, hogyan varázsolja a tömeget Nick Cave, az ausztrál rockvarázsló a román és a magyar fővárosban. És láttuk, hogy brutálisan és szépen. Ahogy szokta.
A félidőben még kiesésre álló címvédő a vb eddigi legjobb meccsén fordítani tudott a svédek ellen. Tunézia esélyei gólzáporos meccsen szálltak el, Dél-Korea túl későn lőtt gólt.
Andreas Wolter a Kolozsvár Pride meghívására érkezett, Boc-ék inkább leléptek Kínába.
Utakat, magánházak udvarait, magasfeszültségű hálózatokat, vezetékeket vert el az eső.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Szerbia egy félidőn keresztül továbbjutónak számított, de most brazilverésre van ítélve.
Utakat! Villamosítást! Iskolákat! Gyárakat! Városiasítást! Megyésítést! Fogyasztást! De milyen áron?
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.