Migrációs válsághelyzetet hirdettek Magyarországon

Miután a balkáni országok gyakorlatilag lezárták a határaikat.
Hirdetés

A magyar kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet – jelentette be szerdán Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter.   

Elmondta: szerdán 0 órától Szlovénia, Horvátország és Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be határain. Ezen országok már a schengeni elvárásoknak megfelelően engedik be a határaihoz érkezőket, vagyis a belépőknek érvényes útlevéllel és vízummal kell rendelkezniük.

Nem tudható, hogy ez milyen reakciókat vált ki azon menekültekből, illegális migránsokból, akik már ezekben az országokban tartózkodnak – indokolta a miniszter a határok megerősítését, a migrációs válsághelyzet kihirdetését.

Arra a kérdésre, hogy épül-e a román határon is kerítés, azt mondta, nem tapasztalják, hogy Románia felől érkeznének illegális migránsok, de felkészülnek a lehetőségre, ezért megtisztítják a határvonal környékét és szállítanak kerítésanyagot is, hogy ha szükséges, tíz napon belül kerítést építsenek. Jelezte: a román belügyminiszter arról tájékoztatta, Románia garantálja, hogy az országon keresztül nem fognak illegális migránsok érkezni.
 

Hirdetés