SPP in da hauz
pazs
2016. február 8. hétfő, 19:13
Mégpedig a világszervezet líbiai képviseletét, köztük az ENSZ-főtitkár líbiai különmegbízottját.

A román állami testőrszolgálat (SPP) egy 12 tagú különítménye fog gondoskodni a líbiai ENSZ-képviselet vezetőinek, köztük az ENSZ-főtitkár líbiai különmegbízottjának védelméről – ez derült ki Klaus Johannis elnök leveléből, amelyben a parlament hozzájárulását kérte a román katonák külföldi küldetéséhez.

A különítmény megbízatása egyelőre egy évre szól, amelyet igény szerint meghosszabbítanak. A misszió költségeit az ENSZ fizeti, az SPP-tisztek otthoni bérköltségeit Románia fedezi.

Románia aktív résztvevője a nemzetközi békemisszióknak. Az ország Legfelső Védelmi Tanácsa decemberi döntése értelmében idén 1181 román katona vállal szerepet a külföldi békemissziókban, 158-cal több, mint tavaly. A román belügyminisztérium ugyanakkor 1530 rendőrrel és csendőrrel fog részt venni a NATO, az Európai Unió, az EBESZ és az ENSZ égisze alatt szervezett missziókban: ez 91-gyel marad el a tavalyi létszámtól.

A magas rangú tisztségviselők védelmét biztosító SPP is már több mint egy évtizede teljesít külföldi szolgálatot az ENSZ-missziók kötelékében: ezekben a testőrszolgálat több mint 300 tisztje vállalt szerepet olyan konfliktusövezetekben, mint Afganisztán, Szudán és Szíria.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13767
Besztercén történt az incidens, az RMDSZ ki van akadva.
A kétéves rendezvénysorozat az 1918-1920-as időszakra fókuszál
Jövőre kerékpárpróbákkal bővítenék a rendezvényt.
Még államtitkárként segített Teleorman megyei tulajdonba, majd magánhasználatba juttatni egy dunai szigetet és a folyam Pavel-ágának egy részét.
Nehéz másként értelmezni az RMDSZ-elnöknek a kolozsvári magyar ügyintéző iroda megnyitóján elhangzott szavait.
A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács nagyváradi ülésén nem mindenben értettek egyet a résztvevők, de abban igen, hogy tovább kell folytatni az autonómiaküzdelemet.
És akkor esetleg az erdélyi magyarok meg a székelyek meg más „tiltott népek” is vérszemet kapnak.
Fél éve „azonnali szerződésbontást” ígért Nagy Zoltán.
Pazar előadással kápráztatta el közönségét a Magyar Állami Operaház erdélyi turnéjának utolsó helyszínén, Kolozsváron. Azt ígérik, visszajönnek.
Befutott, nagy nevek és roppant ígéretes fiatalok rendeznek majd Kolozsváron, miközben a társulat rengeteget utazik bel- és külföldön.
Tamási Zsolt mellett a volt megyei főtanfelügyelőt, Ștefan Someșant is hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják.
Marius Nicoară gondolt egy nagyot és előállt korszakalkotó javaslatával.
Bíró és Márton több mint 3, illetve 4 ezer kilométert repültek, míg Bolomey egyelőre félúton van.
Negyven éves az erdélyi táncházmozgalom, zenészek és táncosok százai lépnek fel három napon át.