SPP in da hauz
pazs
2016. február 8. hétfő, 19:13
Mégpedig a világszervezet líbiai képviseletét, köztük az ENSZ-főtitkár líbiai különmegbízottját.

A román állami testőrszolgálat (SPP) egy 12 tagú különítménye fog gondoskodni a líbiai ENSZ-képviselet vezetőinek, köztük az ENSZ-főtitkár líbiai különmegbízottjának védelméről – ez derült ki Klaus Johannis elnök leveléből, amelyben a parlament hozzájárulását kérte a román katonák külföldi küldetéséhez.

A különítmény megbízatása egyelőre egy évre szól, amelyet igény szerint meghosszabbítanak. A misszió költségeit az ENSZ fizeti, az SPP-tisztek otthoni bérköltségeit Románia fedezi.

Románia aktív résztvevője a nemzetközi békemisszióknak. Az ország Legfelső Védelmi Tanácsa decemberi döntése értelmében idén 1181 román katona vállal szerepet a külföldi békemissziókban, 158-cal több, mint tavaly. A román belügyminisztérium ugyanakkor 1530 rendőrrel és csendőrrel fog részt venni a NATO, az Európai Unió, az EBESZ és az ENSZ égisze alatt szervezett missziókban: ez 91-gyel marad el a tavalyi létszámtól.

A magas rangú tisztségviselők védelmét biztosító SPP is már több mint egy évtizede teljesít külföldi szolgálatot az ENSZ-missziók kötelékében: ezekben a testőrszolgálat több mint 300 tisztje vállalt szerepet olyan konfliktusövezetekben, mint Afganisztán, Szudán és Szíria.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13767
A román tanácsosok is megszavazták az EMNP kezdeményezését, hogy a magyar nemzeti ünnepen vendégeljék meg az ünneplőket, az RMDSZ miatt mégsem lesz belőle semmi.
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.
Uniót kiáltottak a moldovaiak. Aztán ellenuniót. És erre már a románok is megragadták az egyesülés bikájának szarvát.
Kis román szélsőséges heraldika Hans Hedrich kommentárjával. Sokan ismerik ezeket a furcsa jelképeket, így együtt mégis ijesztően idegenül hatnak.
Kolozsvár polgármestere azt ígérte, hogy a közeljövőben kihelyezik a még hiányzó többnyelvű városnévtáblákat.
Mert Romániában még mindig háborús bűnösként tartják nyilván az írót, annak ellenére, hogy az amerikai hatóságok több ízben is megalapozatlannak találták a román kiadatási kérelmeket.
A hollandok világcsúccsal is csak bronzérmesek lettek.
Hány sebből és miért vérzik a Kínát is „legyőző” román gazdaság? Tessék. És persze a magyarok megint jobban teljesítenek.
Mindenki nyugodjon le, nem a magyarok keze van a dologban. Hanem az anyatermészeté. Igaz, nem tudni, ő milyen nemzetiségű.
Hasznos és jó dolog a korrupcióellenes harc. De a saját háztájon is rendet kell tartani. Mert könnyen megfúrhatják a DNA hajóját, ha nem vigyáz.