SPP in da hauz
pazs
2016. február 8. hétfő, 19:13
Mégpedig a világszervezet líbiai képviseletét, köztük az ENSZ-főtitkár líbiai különmegbízottját.

A román állami testőrszolgálat (SPP) egy 12 tagú különítménye fog gondoskodni a líbiai ENSZ-képviselet vezetőinek, köztük az ENSZ-főtitkár líbiai különmegbízottjának védelméről – ez derült ki Klaus Johannis elnök leveléből, amelyben a parlament hozzájárulását kérte a román katonák külföldi küldetéséhez.

A különítmény megbízatása egyelőre egy évre szól, amelyet igény szerint meghosszabbítanak. A misszió költségeit az ENSZ fizeti, az SPP-tisztek otthoni bérköltségeit Románia fedezi.

Románia aktív résztvevője a nemzetközi békemisszióknak. Az ország Legfelső Védelmi Tanácsa decemberi döntése értelmében idén 1181 román katona vállal szerepet a külföldi békemissziókban, 158-cal több, mint tavaly. A román belügyminisztérium ugyanakkor 1530 rendőrrel és csendőrrel fog részt venni a NATO, az Európai Unió, az EBESZ és az ENSZ égisze alatt szervezett missziókban: ez 91-gyel marad el a tavalyi létszámtól.

A magas rangú tisztségviselők védelmét biztosító SPP is már több mint egy évtizede teljesít külföldi szolgálatot az ENSZ-missziók kötelékében: ezekben a testőrszolgálat több mint 300 tisztje vállalt szerepet olyan konfliktusövezetekben, mint Afganisztán, Szudán és Szíria.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13767
A környezetőrség rövid időn belül másodjára bírságolja meg a megyei önkormányzatot, mely továbbra sem képes megoldani a pataréti csurgalék ügyét.
Azért, mert a hivatal állást foglalt a december elsejei esetleges szélsőséges, nacionalista túlzásokkal szemben.
Elutasította az alkotmánybíróság a keresetét, vizsgálódhat a DNA a PSD-elnök kedvenc horgászhelye ügyében.
Csaknem ötezer éve van velünk a dögvész.
Mi, magyarok, közvetlenül nem olyan sokat, valljuk be. Közvetve viszont volt és van pár pozitívum, ezt is be lehet vallani.
Legalábbis amíg a migrációs útvonal át nem tevődik ide.
A testület érvénytelenítette a Diszkriminációellenes Tanács korábbi határozatát.
Az ünnep mellett vagy ellen állást foglaló nacionalistákkal szemben intézkedni fognak a hatóságok – szögezi le a prefektúra közleménye.
Sem az ügyiratokhoz, sem a gyanúsítottakhoz nem férhetnek hozzá a sajtósok, ha a CSM bevezeti drasztikus szigorításait. De akkor ki fogja megírni, hogy éppen kit visz el a DNA?
Ahogy szorul a hurok Liviu Dragnea és bandája körül, úgy tolják büntetőügyes vezérek a szociáldemokrata pártot a nemzeti szocializmus irányába.
A szökevényt több találta érte, de túlélte.
Mert tömegesen megy külföldre dolgozni a fiatal szürkeállomány.
Nem, nem „départament”, ahogy a frissen kihelyezett négynyelvű táblákon olvasható.
Ratko Mladics egykori boszniai szerb hadseregparancsnokot többek között népirtásban is felelősnek találták.