SPP in da hauz
pazs
2016. február 8. hétfő, 19:13
Mégpedig a világszervezet líbiai képviseletét, köztük az ENSZ-főtitkár líbiai különmegbízottját.

A román állami testőrszolgálat (SPP) egy 12 tagú különítménye fog gondoskodni a líbiai ENSZ-képviselet vezetőinek, köztük az ENSZ-főtitkár líbiai különmegbízottjának védelméről – ez derült ki Klaus Johannis elnök leveléből, amelyben a parlament hozzájárulását kérte a román katonák külföldi küldetéséhez.

A különítmény megbízatása egyelőre egy évre szól, amelyet igény szerint meghosszabbítanak. A misszió költségeit az ENSZ fizeti, az SPP-tisztek otthoni bérköltségeit Románia fedezi.

Románia aktív résztvevője a nemzetközi békemisszióknak. Az ország Legfelső Védelmi Tanácsa decemberi döntése értelmében idén 1181 román katona vállal szerepet a külföldi békemissziókban, 158-cal több, mint tavaly. A román belügyminisztérium ugyanakkor 1530 rendőrrel és csendőrrel fog részt venni a NATO, az Európai Unió, az EBESZ és az ENSZ égisze alatt szervezett missziókban: ez 91-gyel marad el a tavalyi létszámtól.

A magas rangú tisztségviselők védelmét biztosító SPP is már több mint egy évtizede teljesít külföldi szolgálatot az ENSZ-missziók kötelékében: ezekben a testőrszolgálat több mint 300 tisztje vállalt szerepet olyan konfliktusövezetekben, mint Afganisztán, Szudán és Szíria.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13767
Anya, apa, gyerekek, kutya, macska, haverok, buli, zene, pihenés, eszem-iszom, szórakozás, lazulás – ez folyt a hétvégén a gyalui vár kertjében, Kolozsvár szomszédságában.
Kérdés: a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap zseniális gazdasági megoldás, vagy zseniális korrupciós terv?
Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Az eset hétfő délután történt a Kerekdombon.
Svédország és Dél-Korea csapata esett egymásnak. Egy árva tizenegyes slisszolt be a hálóba.
A szociáldemokraták levagdosnák az elnök szárnyait. Hovatovább nyíltan vállalt céljuk: a parlamentáris köztársaság. Na de, mi lesz Klaus Iohannisszal?
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Nem bírtak Neymarék a svájciakkal.
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.