Álügyészek vertek át polgármestereket

A szervezett bűnözés elleni ügyosztály nevében bűnöztek szervezetten.
Hirdetés

A Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészeiként bemutatkozó személyek csaltak ki pénzt több Hargita megyei elöljárótól. A csíkszentmártoni alpolgármestertől közel nyolcezer lejt sikerült szerezniük, Szilágy megyében azonban az egyik polgármesternek majdnem sikerült tőrbe csalnia az egyik álügyészt.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya hétfőn közleményt bocsátott ki, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy egyelőre azonosítatlan elkövetők a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni igazgatóság (DIICOT) ügyészeiként bemutatkozva több település polgármesterével és alpolgármesterével is felvették telefonon a kapcsolatot

Az új csalási módszert alkalmazó személyek az elöljáróktól bankkártyáik azonosító adatait követelték, amelyeket felhasználva különböző összegekkel rövidítették meg őket. A rendőrség figyelmeztet: a hatályos törvények értelmében sem az ügyészek, sem más nyomozó hatóság nem kérhet ilyen adatokat, függetlenül attól, hogy egyébként valós, folyamatban lévő vizsgálatról van-e szó. A DIICOT valódi ügyészének irányításával zajlik a nyomozás a bűnbanda azonosítása és az okozott kár megtérítése, illetve a tettesek felelősségre vonása érdekében.
 

Hirdetés