Jön az elektronikus osztálynapló

A tanügyminiszter legalábbis ezt ígéri. Meg digitális tankönyveket minden korcsoportnak és táblagépeket a vidéki iskoláknak.
Hirdetés

Románia sok uniós ország előtt jár, ami az oktatás digitalizálását illeti, hencegett ma Remus Pricopie tanügyminiszter a Mediafax hírügynökség szerint. A miniszter szerint ezt erősíti meg az Európai Bizottság új Horizont Jelentése is, amelyet oktatási technológiák amerikai szakértőivel közösen állítottak össze.

Románia digitális tankönyvek bevezetésével és az Internet az iskoládban programmal viszi be az információs technológiát az iskolai oktatásba, állítja a miniszter, aki elmondta, a programban 2446 vidéki és kisvárosi iskolába vezetik be az internetet vagy szerelik fel utolsó generciós készülékekkel az osztálytermeket.
 
A miniszter nem állna itt meg, tervezi az iskolai tananyag felülvizsgálatát és korszerűsítését, új tankönyvek kiadását digitális formában is, minden osztály számára. Keresi a pénzforrásokat az összes iskola táblagépekkel való ellátásához, és elmondása szerint uniós alapokból fogják fejleszteni az elektronikus osztálynaplót is, amelyet a közoktatás minden szintjén bevezetnek majd.

Hirdetés