béel
2014. május 27. kedd, 08:38
Az már biztos, hogy ott kap helyet a „hazatérő”, zseniális nevű magyarosaurus dacus nevű törpedinoszaurusz élethű mása.

Hátszeg mellé szállítják „haza” a magyarosaurus dacus nevű törpedinoszaurusz élethű mását, amelyet a 20. század elején talált maradványok alapján készített el Brian Cooley őslényekre szakosodott kanadai szobrászművész – közölte honlapján a Bukaresti Tudományegyetem.
 A 70 millió évvel ezelőtt élt, több mint öt méter hosszú, de mégis törpének számító dinoszaurusz a Hátszeg melletti geoparkba tervezett Erdélyi Dino­szaurusz­múzeumba kerül. Az életnagyságú szobor elkészítésében paleontológusok, geológusok és művészek működtek együtt, az alkotók pedig a legapróbb tudományos részletekre is figyeltek.
Mint ismeretes, a magyarosaurus ma­radványait báró Nopcsa Ferenc fedezte fel és írta le a család birtokán 1915-ben. A hüllő kis méretét a szakértők azzal magyarázzák, hogy a dinoszauruszok több­ségétől elzártan, egy szigeten fejlődött ki és élt, melyen a növényevő állatnak csak korlátozott mennyiségű élelem állt a rendelkezésére.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/2992
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.