Vezet a PNL, a PSD-nek pedig a nyakába liheg az USR-Plus

Az IMAS készített felmérést októberben a választói preferenciákról.

Hirdetés

A PNL a legnépszerűbb romániai párt jelenleg, a PSD a második, az USR-Plus pedig a harmadik helyen áll – derül ki az IMAS legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely az Europa FM rádió megbízásából készült október folyamán, 1010 fős mintán, 3,1 százalékos hibalehetőséggel.

Arra a kérdésre, hogy ha a következő vasárnap tartanák a parlamenti választásokat, kire adná a szavazatát, a megkérdezettek 32,6 százaléka válaszolta, hogy a PNL-re. A PSD 21,7 százalékon áll, az USR-Plus 20,4 százalékkal igencsak szorosan a harmadik. Következik Victor Ponta Pro Románia pártja 8,9 százalékkal és az RMDSZ 5,1 százalékkal.

A leginkább a Traian Băsescu volt államfő nevéhez köthető PMP 4,8 százalékkal nem jutna be a parlamentbe, és Călin Popescu Tăriceanu ALDE-ja sem dicsekedhetne a maga 2,5 százalékával, ha időközben nem egyesült volna a Pro Romániával (a felmérés még az egyesülési bejelentés előtt kezdődött, azért szerepel benne külön a két párt). A Dan Voiculescu hajdani „humanista pártjából” alakult zsebpártra, a PPU-ra a válaszadók 1,2 százaléka szavazna.

Hirdetés