Véletlenül átutaltak kétmilliót a számlájára, rögtön luxus BMW-t vett belőle. Kettőt!

Egy vállalkozó érezhette úgy, hogy megfogta az Isten lábát, de a költekezés nem bizonyult a legjobb ötletnek.

Hirdetés

Amennyiben  valamilyen istenadta okból kifolyólag rácsusszanna a bankkártyánkra – csak úgy, a semmiből – kétmillió lej, bizonyára akkorára kerekedne a szemünk, mint egy nagyobbacska madáritató, de mielőtt nekiugranánk örömünkben egy méregdrága Chivas Regal nyakának, jusson eszünkbe majd a következő történet.

Melynek a hőse – egy bukaresti vállalkozó – pontosan ekkora „szerencsére” ébredt: átutaltak a számlájára kétmillió lejt. Kiderült, hogy egy, az emberünk cégével szerződésben álló cég titkárnője aznap épp nem ivott elég kávét, vagy csak otthon felejtette az olvasószemüvegét, de 8000 lej helyett valamiért 2 millió lejt küldött el a partner-vállalkozónak. Ezt hívják tévedésnek.

Persze a hölgy hiába kezdett el kétségbeesetten telefonálgatni, a vállalkozó nem volt hajlandó visszaadni az „ajándékot”. Mi több, gyorsan vásárolt Németországból két BMW-t – nyilván luxuskategóriás járgányokat –, ha már volt pénze lóvéra, mert hát milyen is az ember, ha nagyobbacska lábon kezd élni.

Csak hát a károsult cég pert indított az ügyben, melynek most került pont a végére ahhoz  képest, hogy 2015-ben kezdődött.  A BMW-s vállalkozó két év és egy hónap letöltendő börtönt kapott, a pénzt pedig természetesen vissza kell fizetnie.

Hirdetés