Több mint egymillió eurót csalt ki a német államtól három élelmes bihari

Szép, nagy házakat építettek a pénzből.

Hirdetés

Sikeresen növelte a románok renoméját Nyugat-Európában az a három Bihar megyei román állampolgár, aki több mint egymillió eurót csalt ki az elmúlt hónapokban a német államtól különféle támogatások formájában.

A Nagyváradhoz közel fekvő Fugyivásárhely községhez tartozó Alkéren élő csalók ügyesen forgatták a pénzt: négy impozáns házat is építettek a faluban, a kerítésen aranyozott oroszlánfejes címerpajzzsal, amelynek mindenki a csodájára jár.

Csak éppen a szomszédoknak fogalmuk sem volt, honnan futotta a Nyugatra szakadt falustársaknak a szép ingatlanok felépítésére.

A település polgármestere elmondta, egy 7-8 fős családról van szó, amellyel eddig nemigen volt probléma, rendesen fizetik az adókat és a számlákat.

Igaz, nem sűrűn fordulnak elő a faluban, mivel külföldön élnek.

Nos, a német hatóságok most eloszlatták a homályt.

Hirdetés

Mint kiderült, a három csaló összesen 1,5 millió eurótól szabadította meg a német államot, miután összesen 102 gyermek után igényeltek állami támogatást, és több mint száz cég nevében kértek szintén állami segélyt a koronavírus-járvány okozta problémákra hivatkozva.

Mindezt hamis iratokkal.

A három élelmes személy közül kettőt Németországban, egyet pedig Romániában vettek őrizetbe, és most okirat-hamisítás, csalás, adócsalás és jogosulatlan haszonszerzés miatt zajlik büntetőeljárás ellenük.

A szép házak viszont továbbra is ott állnak.

Hirdetés