Tilos a testre simuló köpenyke, a túl rövid szoknya meg a műköröm egy megyei kórházban

A rendelet értelemszerűen a kórház nővérközösségét érinti.

Hirdetés

A kórházi kezelés legfontosabb célja az, hogy a betegek meggyógyuljanak. Erről szól minden sebészeti beavatkozás, gyógyszeres és egyéb kezelés, vizsgálat, minden. A kezeléshez egy ideje hozzátartozik a lelki gondozás, a művészeti, zene- és egyéb terápiák is.

Viszont a szexi látvány nem, akkor sem, ha történetesen esztétikus is egyben. Erre a (sokak szerint) vitatható problémára érkezett csattanós válasz, mégpedig a Călărași megyei kórház sebészeti osztályáról. A vezetőség közölte a munkaközösséggel, hogy az osztályról, vélhetően a páciensektől származó jelzések következtében mostantól tilos belépni a kórházba testre simuló egyenruhában, rövid szoknyában, kifestett (mű)körmökkel, és egyáltalán, tilos a kórházi környezethez nem illő megjelenés. Az intézkedés a hírek szerint három nővért érint konkrétan.

A helyi sajtó megkeresésére az osztály vezetője (egy hölgy) elmondta, hogy kötelessége volt lépni, tekintettel a jelzésekre. A nővérek viselhetnek szoknyát, de ne olyat, amely combközépnél rövidebb. A festett köröm pedig szabadságra való. Arra arra is történt utalás, hogy a szexi látvány felkavaróan hathat a férfi betegekre.

Nem igazén szeretnénk ítéletet mondani az ügyben, csak egy megjegyzésünk van: úgy örülnénk, ha ez lenne a legnagyobb megoldandó probléma a romániai egészségügyben.

Hirdetés