Természetesen nem fog a tervezett időpontban autózni a Torda és Szászsebes közötti autópálya idén átadandó szakaszain

Ezt most már az útügy is beismerte.

Hirdetés

Bár az eredeti tervek szerint már idén novemberben el kellene készülnie az észak- és a dél-erdélyi autópályát összekötő Torda-Szászsebes autósztráda két utolsó szakaszának, és már ez az időpont is jókora késésnek számít az eredeti tervekhez képest, az immár bejáratott szokás szerint az autósok csak jóval később vehetik birtokba őket. Sőt igencsak könnyen előfordulhat, hogy idén már nem is, csak valamikor a jövő év elején.

Az országos közút-karbantartó hatóság (CNAIR) már módosította is az átadás határidejére vonatkozó terveit. Így míg a Szászsebes és Gyulafehérvár közötti, 17 kilométeres ütem a korábbi tervek szerint november 30-ára készült volna el, most egy hónappal, december 30-ára tolta ki a határidőt.

A második, Gyulafehérvár és Nagyenyed közötti, 24,3 kilométeres szakaszt szintén november végén kellett volna átadni, de ennek is csúszik az átadása – igaz, a hivatalos tervek szerint csupán néhány nappal, december 3-ára halasztják.

Az 1-es szakaszon jelenleg a Maroson átívelő, 800 méteres híd építése zajlik, és a kettes szakaszon is gőzerővel dolgoznak, de a szakértők egybehangzó véleménye szerint hiába a most december végére módosított átadási tervek, a két szakaszon jövő év tavasza előtt nem száguldozhatunk.

Hirdetés

Vagyis addig továbbra is csak az A10-esként jelölt sztráda már elkészült, Nagyenyed és Marosdécse közötti, 12,45 kilométer hosszú 3-as, illetve a Marosdécse és Torda közötti, 16,3 kilométeres 4-es üteme használható.

Ami sovány vigasz.

Hirdetés