Szexgyűlölet miatt nem hajlandó ivóvizet fogyasztani egy romániai férfi

Sok a baj.

Hirdetés

Bizonyára sokan ismerik azt a W. C. Fields-nek tulajdonított mondást, miszerint „Nem iszom vizet, mert abban dugnak a halak”. Nos, a kies kelet-romániai városban, Bârladban ezt egy nyugdíjas férfi még inkább kimaxolta: azért nem hajlandó még csak ránézni sem a csapvízre, mert abban szerinte emberek szexelnek.

A beszámolók szerint a férfi egyenesen kihallgatásra jelentkezett a város polgármesterénél, akivel kerek perec közölte: többé nem hajlandó vízszámlát fizetni, sőt azt követelte, hogy csatlakoztassák le a vízhálózatról.

Az ok: a saját szemével látta, hogy a közeli víztározóban, amelyből a város az ivóvizet nyeri, fiatal párocskák önfeledten szexeltek.

Elárulta: amióta ezt a szörnyűséget megtapasztalta, ki sem hajlandó nyitni a csapot a lakásban, ehelyett esővizet használ, amely szerinte sokkal tisztább, mint az a víz, amelyben más emberek kéjelegni szoktak.

A polgármester elkövette azt a hibát, hogy megpróbálta a józan észre apellálva elmagyarázni: a csapból folyó víz hosszas tisztítási és fertőtlenítési folyamaton megy át.

Természetesen hiába.

Hirdetés

„Uram, azután, amit a saját szememmel láttam, még a Jóisten sem lenne képes meggyőzni! Nem akarok többé száz lejt fizetni azért a vízért! Egyetlen köbméterért sem vagyok hajlandó fizetni!” – zárta rövidre az épületes társalgást a panaszos a beszámoló szerint.

A polgármester végül megadta magát, és azt javasolta: ha már ennyire ráfeszült a dologra, akkor forduljon a vízműhöz, és kérvényezze, hogy csatlakoztassák le a vízhálózatról.

A férfinek azonban ez nem volt elég: távozóban még felszólította a polgármestert, hogy őriztesse önkormányzati rendőrökkel a víztározót, hogy a jövőben ne enyeleghessen benne akárki.

Már a halakon kívül.

Hirdetés