Spontán szükségállapot a parlamentben: félbeszakadt a plenáris ülés, mert elcseszték a törvényt

Komolyan, lehet ennél nagyobb tohuvabohu? Bár az is lehet, hogy a Trianon-törvény szavazása során égett ki a mioritikus honatyák agya.

Hirdetés

Ugye, az a helyzet, hogy az illusztris román parlamentnek a szerdai szent napon kell megszavaznia a május 15. utáni vészhelyzetre vonatkozó törvényt. Mielőtt a tisztelt ház összeült volna, a szöveg értelemsszerűen átment az összes illetékes bizottságon, ahol sasszemű szakemberek (és politikusok) méricskéltek minden egyes szót, hangsúlyt, vesszőt, nagy- és kiskaput. Legalábbis így képzeljük mi, hétköznapi halandók. És miután a szöveg megkapta a zöld fényt a bizottságoktól, a parlamenti plénum elé került, hogy ott is megvitassák és végül szavazzanak róla.

És akkor állj. Most jön a román politikai járványkáosz (eddigi) csúcspontja.

Kiderült, hogy a jogi bizottság szakemberei elcseszték a törvényt. Nem a vesszők, nem a szavak szintjén, dehogy. Töröltek belőle egy egész cikkelyt. Mégpedig azt, amely meghatározza a hatóságok által a vészhelyzetben hozandó intézkedéseket. Viszont az a cikkely benne maradt a szövegben, amely az intézkedéseket megszegőkre mérhető büntetéseket tartalmazza.

Tehát röviden: a tisztelt szakik nem létező kihágások miatt szabtak ki büntetéseket.

Hirdetés

A jogász bizottsági tagokat sürgősen visszahívták, mert a bakit helyre kell hozni. A plénum meg mit csináljon közben: malmozik.

Tessék, nyugodtan lehet röhögni. Mi már sírunk bele.

Hirdetés