Premier: a Partiumban fedezték fel az ország első kokainlaboratóriumát (VIDEÓval)

A nemzetközi bűnbanda a lakott területektől távol tevékenykedett.

Hirdetés

Jókora drogfogásról, egyben premierről számolt be kedden a román rendőrség: Bihar megyében kábítószer-csempészekre csaptak le, és először bukkantak olyan laboratóriumra, amelyben a kokain hordozóanyagokból történő másodlagos kivonásával foglalkoztak.

A rendőrség kábítószerellenes osztályának rendőrei a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészeivel együtt még vasárnap csaptak le a bandára, amely még június elején jött létre.

A csoportot két román és egy izraeli állampolgár hozta létre, akikhez később két kolumbiai is csatlakozott.

A beszámoló szerint a kolumbiaiak román társaikkal együtt

légi úton hat kilogramm kokaint hoztak be az EU területére.

A kolumbiaiak nem csupán drogfutárok voltak, hanem ők a banda vegyészei is, ők hozták a know how-t, hogyan kell kivonni a kokaint a hordozóanyagból, amelyben elrejtették.

Ehhez kibéreltek egy faházat messze a lakott területektől, és hozzákezdtek a szükséges eszközök, edények és vegyszerek beszerzéséhez.

A rendőrségi rajtaütés során pont akkor lepték meg a banda tagjait, amikor azok azzal foglalatoskodtak, hogy vegyi úton kinyerjék a kokaint a kávészállítmányból, amelyben azt elrejtették.

Hirdetés

A házkutatás során többek között egy egykilós, préselt tömböt találtak, amely prokaint tartalmazott, emellett 148 gramm barna kokaint, amelyet még nem vetettek alá a kristályosítási folyamatnak, valamint

egy öt kilogrammos, kávéból és kokainból álló keveréket is lefoglaltak

a kokain kávéból történő kinyerésére szolgáló eszközökkel együtt.

A lefoglalt kokain piaci értéke mintegy 200 000 euró.

Természetesen mind az öt gyanúsítottat őrizetbe vették.

Hirdetés