Fotó forrása: Facebook

Pár hanyagul elhelyezett fotóval állt a New York-i turisztikai vásár közönsége elé Románia

Botrány lett belőle, főleg miután gondosan eltüntették a nyolcezer dollárt érő (le)szereplés nyomait a világhálóról.

Hirdetés

Kínos magyarázkodásra kényszerült a turisztikai minisztérium, miután a közösségi oldalakon megjelent egy New York-i turisztikai vásáron készült – nem akármilyen – fotó.

A felvétel önmagáért beszél: pár kedvesen mosolygó, jól öltözött ember felsorakozott egy fekete vászonfüggöny előtt, melyre laza hanyagsággal elhelyeztek pár fotót az ország látványosságairól. Annyira szerény teljesítmény ez, hogy joggal merült fel a kérdés:

mi értelme van nyolcezer dollárt kifizetni a részvételért, ha semmi kreatívat nem tud magából kihozni az elviekben szakértőkből álló csapat?

Látván, hogy a Facebookon gúny tárgyává vált a (le)szereplés, Románia New York-i főkonzulátusa eltüntette a fotót, majd a szakminisztérium is megszólalt. Sajtóközleményben fejtették ki, hogy közel nyolcezer dollárba került a részvétel, ezért a pénzért standard körülményeket biztosítottak a szervezők minden hasonló összeget befizető országnak. Konkrétan a dekoráció az ország névtáblájából és egy fekete vászonfüggönyből állt, mely az elválasztófalakra volt kifüggesztve. A kétszáz kiállító többsége ezt az opciót választotta, védekezik a minisztérium.

A hasonló nemzetközi turisztikai vásárok alaphangulatát általában az határozza meg, hogy az országok igyekeznek interaktív módon jelen lenni, a modern technika eszközeit segítségül hívva bemutatni turisztikai ajánlataikat az utazásszervezőknek, illetve a turistáknak, nyilván az idegenforgalom élénkítése reményében. A román országimázs-építés hosszú évek óta a fenti ábrázolt, szerény és kreatív ötletektől mentes módon zajlik – csak „kell” időnként egy botrány, hogy erre ráeszméljünk.

 

Hirdetés